Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Menys de la meitat de les terrasses obren en l’estrena de la fase 1
  • CA

El 40% de les 5.500 terrasses de Barcelona ha obert aquest dilluns al primer dia de la ciutat en la fase 1 de la desescalada pel coronavirus, segons dades dels districtes recollits per l’Ajuntament. El districte amb un percentatge més alt de terrasses obertes aquest dilluns és Horta-Guinardó (75%), mentre que Sants-Montjuïc i Sarrià-Sant Gervasi (tots dos amb un 23%) són els que registren un percentatge més baix, segons un comunicat del consistori.

No obstant això, l’Ajuntament destaca que “els districtes amb un percentatge més baix d’obertures són també aquells que tenen més terrasses”, com ja va succeir dilluns passat amb la reobertura de comerços a Barcelona. Les terrasses “han anat obrint” al llarg de la jornada, i moltes de les que no ho han fet tenen previst aixecar la persiana en els pròxims dies, segons ha confiat l’Ajuntament.

El segon districte amb un major percentatge d’obertures és Les Corts (58%), seguit de Nou Barris (43%), Sant Andreu (40%), Eixample (38%), Sant Martí (37%), Gràcia (36% ) i Ciutat Vella (25%). La regidora de Comerç, Montserrat Ballarín (PSC), ha destacat que les terrasses “són un sector molt important no només per a l’economia i l’ocupació de la ciutat, sinó també per a la socialització”.

“Les terrasses formen part de la nostra cultura i també de la nostra identitat”, de manera que l’Ajuntament treballa perquè puguin obrir en les millors condicions possibles malgrat les restriccions, segons Ballarín.

Més notícies
Primers bars oberts a Gràcia després de l'entrada a la fase 1 / XFDC
“Obrim per necessitat, però no sé si aguantarem”: confusió i malestar a les terrasses de Gràcia
Notícia: “Obrim per necessitat, però no sé si aguantarem”: confusió i malestar a les terrasses de Gràcia
Comparteix
El primer dia d'obertura dels bars i restaurants amb terrassa provoca algunes queixes dels restauradors, que temen no poder sostenir el negoci si no es flexibilitza la normativa
Una terrassa del Port Vell, ja adaptada a la fase 1 / S.B.
Molts bars barcelonins no obriran malgrat el canvi de fase
Notícia: Molts bars barcelonins no obriran malgrat el canvi de fase
Comparteix
El Gremi de Restauració alerta que molts restauradors han optat per esperar que es pugui obrir l'interior dels locals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa