La ‘Loteria Mantera’ s’enfila fins als 55.000 euros de recaptació

Els diners rebuts aniran destinats a ajudar al col·lectiu de venedors ambulants que encara es troben al carrer, molts en situació irregular

Lluny de les les loteries oficials, del Nen, la Grossa i el dia de Nadal, una nova rifa ha agafat embranzida aquestes últimes setmanes. Es tracta de la Loteria Mantera, que ja ha anunciat que han recaptat un total de 55.000 euros per participar en el sorteig de vint caçadores texanes il·lustrades per dissenyadors de renom. El projecte, amb una vessant social, va ser impulsat per l’Associació Popular de Venedors Ambulants. Avui, la mateixa entitat ha fet públic el nombre de bitllets que han aconseguit vendre: 5.501. 

Tots els diners rebuts està previst destinar-los a ajudar el col·lectiu de manters que encara es guanyen la vida al carrer. Segons han detallat, un 20% de la recaptació es desdicarà a habitatge, un altre 20% s’abocarà a aspectes legals, un 20% més a temes de salut, un 13% a educació, un 7% a participació política i un 7% a cultura.

Seguint aquestes xifres, el 13% que queda –poc més de 7.000 euros– està previst invertir-lo en la cooperativa que elabora i ven la roba de marca Top MantaLa idea és fomentar l’autoocupació i regularitzar la situació legals dels venedors ambulants.

El sorteig

El repartiment de la roba als afortunats tindrà lloc a partir de les 20h aquest dilluns a l’Escola Sunion de Barcelona. Els dissenyadors van escoltar “les històries de vida i les reivindicacions polítiques” d’un grup de manters per inspirar-se en la creació d’aquestes jaquetes, que són peces úniques.

 

Més informació

Nou comentari