La líder dels comuns al Parlament demana que les administracions treballin juntes per salvar Nissan

Jéssica Albiach assenyala, com Colau, que el desenvolupament del vehicle elèctric hauria de ser la clau de futur de la companyia a Barcelona

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha demanat al Departament d’Indústria del Govern i a l’executiu espanyol que treballin junts “fins a última hora” per evitar el tancament de la planta Nissan a Barcelona. En un missatge a Twitter, Albiach reclama una “alternativa” que, segons ella, “passa per desenvolupar el vehicle elèctric” i s’ha de fer de la mà d’aquests treballadors, una línia argumental que aquest divendres també ha utilitzat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per demanar a la firma japonesa que es quedi a la ciutat. Creu que si s’acaba tancant la planta, serà un “cop dur”, no només per al personal afectat, sinó per a la indústria i el futur del país.

La presidenta de CatECP ha exigit que les administracions públiques agafin el lideratge i impulsin una transició ecològica, en què la reactivació econòmica no faci perdre llocs de feina però tampoc devasti el planeta.

Albiach recorda que el possible tancament de Nissan a Catalunya afectaria directament a unes 3.000 persones i més de 20.000 també en rebrien les conseqüències de manera indirecta. Ha recordat que els treballadors porten més de deu dies en vaga i reclamant que no es tanqui aquesta planta, i ha insistit que aquest procés, que no afecta només Nissan, “no ve d’ara” i que altres empreses ja fa temps que “deslocalitzen la indústria amb l’únic objectiu de rebaixar costos laborals i maximitzar beneficis”.

Més informació

Nou comentari