Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat insta Colau a deixar “les obessions anti-cotxe” i a evitar el tancament de la Nissan
  • CA

Junts per Catalunya redobla la pressió sobre l’alcaldessa Ada Colau pel futur de la fàbrica Nissan. Especialment després que, segons ha informat un diari japonès, l’empresa hauria decidit tancar les instal·lacions de la Zona Franca de manera definitiva. Davant d’això, el portaveu de JxCat, Jordi Martí, ha recordat a Colau que fa menys de tres mesos tots els grups municipals van aprovar una declaració institucional de suport als treballadors de Nissan i a favor de fomentar polítiques adreçades al manteniment de la indústria a Barcelona. En el mateix sentit, ha reclamat a l’alcaldessa que “deixi de banda els seus prejudicis contra l’activitat industrial i les obsessions anti-cotxe”

En un comunicat, el grup de Junts per Catalunya ressalta que si es confirmés el tancament, “suposaria un cop molt dur per la indústria i l’economia de la capital catalana i del conjunt del país, ja que Nissan en aquests moments donar feina a 3.000 persones, i és responsable també de més de 20.000 llocs de treball indirectes, vinculats al sector de l’automoció”. 

Aquesta tarda mateix, la consellera d’Empresa de la Generalitat, Àngels Chacon, ha reclamat “lleialtat i claredat” a Nissan en la informació que està donant, alhora que ha confirmat que manté converses permanents amb els responsables de la firma japonesa amb l’objectiu de trobar solucions per preservar l’activitat a Catalunya i els milers de llocs de treball. Així, Jordi Martí ha mostrat tot el suport de la seva formació als treballadors de Nissan i ha reclamat a Colau “que es posi també a treballar al costat de la consellera i el Govern de la Generalitat per trobar solucions que facin viable el manteniment de les fàbriques”.

Segons recorda JxCat, l’acord unànime impulsat el passat 28 de febrer comprometia l’alcaldessa a estar al costat dels treballadors de Nissan. Aquella declaració, a més, refermava l’aposta del consistori pel foment de polítiques adreçades al manteniment de la indústria a la ciutat, especialment d’aquelles activitats industrials que generen llocs de treball de qualitat, insisteix el grup municipal.

De fet, Jordi Martí ha recordat que aquell dia, l’alcaldessa Ada Colau, amb la resta de caps dels grups municipals, es va fer una fotografia amb els treballadors de Nissan, i va declarar als mitjans de comunicació que aquell acte i la declaració “eren també una defensa del model productiu de la nostra àrea metropolitana i del país, que creu que cal defensar una indústria de futur i sostenible en l’àmbit de la mobilitat, on Barcelona és referent”. A més, Martí retreu els atacs de Janet Sanz al sector de l’automoció de fa només unes setmanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa