Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les vendes als eixos comercials encara no acaben de remuntar
  • CA

El retrocés en què l’economia s’ha immers a causa de la Covid-19 està provocant efectes de llarga durada en molts sectors castigats per la crisi. Ocorre també en el comerç, on les vendes no acaben de remuntar malgrat la relaxació de les mesures sanitàries i l’extensió que ha adquirit la campanya de la vacunació. Les visites als eixos comercials de Barcelona s’han incrementat aquest mes de juny un 13% en comparació amb fa un any, però l’augment del trànsit de vianants no es correspon amb una pujada idèntica d’entrada a les botigues, segons un estudi de TC Group Solutions.

Evolució de les visites a eixos comercials, segons TC Group Solutions

D’acord al mateix anàlisi, les visites a comerços de les principals vies comercials de Barcelona han crescut un 6% respecte al juny de 2020, quan va finalitzar el confinament estricte després del primer estat d’alarma per l’esclat del coronavirus. TC Group Solutions indica que, malgrat la tendència a l’alça en la reactivació del comerç després del període de majors restriccions per la pandèmia, el comportament del públic ha estat “erràtic”, sense que s’hagi consolidat un augment de les visites a les vies comercials, cosa que no ha contribuït a mitigar pèrdues del sector comercial. Per a la companyia, hi ha marge de millora a Barcelona per atreure més clients. Assenyala que serà clau el període de rebaixes per comprovar com evoluciona la tendència.

Evolució d’entrades a establiments d’eixos comercials, segons TC Group Solutions

En comparació amb altres ciutats de l’estat, el retorn a les vies comercials i els seus establiments s’està restablint a un ritme més lent a Barcelona. Bilbao és la que mostra major recuperació i el públic que accedeix a les botigues dels eixos comercials s’ha disparat un 8%, sis punts per sobre de la mitjana del conjunt de l’estat, segons l’estudi de TC Group Solutions.

Més notícies
Una embarcació amb contenidors al Port de Barcelona / David Zorrakino (Europa Press)
El comerç exterior impulsa la recuperació del Port de Barcelona
Notícia: El comerç exterior impulsa la recuperació del Port de Barcelona
Comparteix
El tràfic de contenidors ja supera els nivells anteriors a la pandèmia
Interior del centre comercial Diagonal Mar / CC Diagonal Mar
Decathlon abandona el Port Fòrum i s’instal·la a Diagonal Mar
Notícia: Decathlon abandona el Port Fòrum i s’instal·la a Diagonal Mar
Comparteix
Prescindeix dels grans magatzems ubicats a Sant Adrià i obre nova botiga des d'aquest divendres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa