Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El comerç exterior impulsa la recuperació del Port de Barcelona
  • CA

El Port de Barcelona està a punt de deixar enrere la crisi econòmica provocada per la pandèmia. Les bones dades del comerç internacional han impulsat la recuperació de l’enclavament, que ha tancat el mes de maig amb xifres molt pròximes al rècord d’activitat que va assolir abans de la Covid-19. Segons les dades del Port de Barcelona, durant els cinc primers mesos de l’any les terminals han mogut 27,3 milions de tones, un 15,2% més que l’any passat, però encara un 4,6% inferior al 2019, que va ser un exercici històric.

El comerç exterior, un dels punts forts de Barcelona, reflecteix l’embranzida que està agafant l’economia catalana i de tota la zona d’influència del port. Amb 1,5 milions de contenidors fins al maig, els tràfics han crescut un 30% respecte el 2020, però el més significatiu és que han augmentat un 4% respecte a les xifres anteriors a la pandèmia, que són les que realment serveixen per valorar la recuperació econòmica que s’està produint després d’un dels anys més difícils a nivell global.

Creixement general

En els cinc primers mesos de l’any, els tràfics del Port de Barcelona han experimentat creixement en tots els segments d’activitat excepte en els líquids a granel –per la caiguda del gas natural i de les benzines– i en els passatgers –llastrats sobretot per les restriccions a la mobilitat i la paràlisi del sector dels creuers–. Pel que fa al comerç exterior, les exportacions (+21%) han registrat un comportament molt més positiu que les importacions (+11%), mentre que els contenidors en trànsit han crescut un 57% respecte a l’any passat.

Les exportacions del sector agroalimentari a la Xina i al sud-est asiàtic en general, així com les de sal comuna –impulsades per l’entrada en servei de la nova terminal d’ICL al moll Álvarez de la Campa– han experimentat una evolució molt positiva. Així mateix, el tràfic de vehicles recupera el seu dinamisme habitual amb un increment del 25,6%, impulsats sobretot per les exportacions, que es disparen un 49,1%.

El tràfic de passatgers que passen pel port es manté en nivells mínims. Entre el gener i el maig s’ha comptabilitzat 155.907 persones, totes de línia regular, el que suposa un descens del 15,2% respecte al mateix període del 2020, tot i que poc a poc es va recuperant. Els creuers encara registren un tràfic inexistent a l’espera de les primeres dades de juny, ja que el dia 26 es va reprendre l’activitat amb l’arribada del MSC Grandiosa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ELE a juny 29, 2021 | 12:07
    ELE juny 29, 2021 | 12:07
    AIXO NO CONTAMINA ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa