L’Ajuntament de Barcelona encadena nou mesos pagant factures en menys de 20 dies

L'abonament a proveïdors es manté a 19,6 dies el juliol, semblant a l'octubre passat

L’Ajuntament de Barcelona ha consolidat capacitat finançera en els darrers mesos per pagar els proveïdors en menys de 20 dies des que les factures entren al registre municipal. A l’octubre de 2020 va començar la tendència, pagant a 19’9 dies, que s’ha mantingut fins a juliol, amb una mitjana de 19’6 dies, ha recordat el consistori aquest dissabte.

Aquest juliol s’han pagat un total de 2.652 factures amb un import de gairebé 50,8 milions d’euros, i queden pendents d’abonar durant les properes setmanes 1.370 factures, que sumen 17’31 milions d’euros. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha destacat el compromís del consistori de pagar “el més aviat possible per tal de dotar de liquiditat a les empreses” que proveeixen la ciutat.

El nou circuit de pagament que es va implantar l’any passat està funcionant tal com s’esperava. Això és possible gràcies als treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Barcelona que s’han implicat en donar resposta a empreses i autònoms”, ha assenyalat Collboni.

Més informació

Nou comentari