Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova terminal del Prat ampliarà la capacitat fins als 70 milions de viatgers
  • CA

El 2026 hauria d’estar acabada la terminal satèl·lit de l’aeroport del Prat. Ho ha assegurat el president d’Aena, Maurici Lucena, ja que diu que “està tot llest” perquè les obres d’ampliació de la Terminal 1 amb la nova disposició comencin entre el 2021 i el 2022, informa Europa Press. La idea de l’espai anomenat ‘satèl·lit’ és que aculli vols internacionals. A més, el projecte de millora del ministeri inclou la creació d’una plataforma d’estacionament d’aeronaus i un edifici d’aparcaments.

Sobre el futur de les obres que reformaran la T1, el president d’Aena ha concretat que a finals de març s’aprovarà el projecte que “donarà forma” a la versió renovada de l’aeroport. Serà en consell d’administració que l’empresa pública pensa celebrar a la capital catalana. “Aena compleix els terminis”, ha remarcat.

L’aeroport –ja anomenat Josep Tarradellas Barcelona-El Prat oficialment– ha viscut una gran evolució els darrers anys, ha destacat Maurici Lucena. “Ha multiplicat per cinc la seva capacitat en 27 anys”, ha dit en referència als deu milions de passatgers que passaven anualment pel Prat a l’any de les Olimpíades i els 50 que ha superat durant el 2018. Després de les obres, els càlculs de Lucena han situat en 70 milions d’usuaris per any la capacitat de l’ens aeri barceloní. I això “permetrà viure amb tranquil·litat els pròxims anys i, fins i tot, dècades”, ha insistit en relació a la capacitat màxima que voreja actualment el Prat, que actualment està a prop dels 55. 

En la remodelació en marxa es preveu que s’afegeixi també una accés directe a la Terminal 1 amb Rodalies. 

Més notícies
L'aeroport del Prat, en una imatge d'arxiu / ACN
El ministre de Foment bateja l’aeroport com a Josep Tarradellas sense cap càrrec del Govern
Notícia: El ministre de Foment bateja l’aeroport com a Josep Tarradellas sense cap càrrec del Govern
Comparteix
Territori assegura que es tracta estrictament d'un problema d'agenda de Calvet i que el Govern només va estar en desacord en la manera d'anunciar el nom
El ministre aprofita els noms dels aeroports Tarradellas i Adolfo Suárez per reivindicar el “diàleg”
Notícia: El ministre aprofita els noms dels aeroports Tarradellas i Adolfo Suárez per reivindicar el “diàleg”
Comparteix
Ábalos ha celebrat com una "gran metàfora" els noms dels antics presidents als aeroports estatals per recordar que l'entesa entre Madrid i Barcelona és possible

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa