Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ministre de Foment bateja l’aeroport com a Josep Tarradellas sense cap càrrec del Govern
  • CA

L’aeroport del Prat canviarà de nom oficialment aquest divendres a la tarda i ho farà en un acte presidit pel ministre de Foment, José Luis Ábalos, amb el president d’AENA, Maurici Lucena, i sense cap càrrec de la Generalitat, segons la convocatòria que ha enviat el ministeri a la premsa aquest dijous al vespre. 

El nom triat és Josep Tarradellas, i la decisió es va anunciar el 21-D, el dia que Pedro Sánchez i el seu govern van venir a celebrar el consell de ministres a Barcelona i la ciutat va acabar presa per la policia per por dels aldarulls que hi pogués haver en les protestes convocades pels CDR.

El govern català va advertir que no s’havia pactat aquell canvi de nom de l’aeroport, i va ser un motiu més de tensió entre l’executiu de Quim Torra i l’espanyol

I ara, quan el govern espanyol decideix oficialitzar el nou nom de la infraestructura, la cerimònia es fa sense cap càrrec de la Generalitat si les coses no canvien durant el matí.

Calvet estava convidat

Fonts del departament de Territori han assegurat al TOT Barcelona que el conseller, Damià Calvet, ha estat convidat a l’acte, però que la seva agenda no li permet assistir-hi perquè tenia compromisos previs: té una visita a Sant Vicenç de Castellet i una altra a Olot i dilluns és l’últim dia per a inauguracions perquè s’entra en període preelectoral, de manera que no es podien anul·lar. I el mateix passa amb el secretari de Mobilitat, Isidre Gavín.

Les mateixes fonts afirmen que la Generalitat està d’acord amb la tria del nom de Josep Tarradellas per a l’aeroport i que només van discrepar de la manera com es va decidir i anunciar. 

Més notícies
La Generalitat nega cap acord amb Madrid per canviar el nom del Prat
Notícia: La Generalitat nega cap acord amb Madrid per canviar el nom del Prat
Comparteix
Passa a dir-se Aeroport Josep Tarradellas i els alcaldes de Barcelona i d'El Prat n'han estat informats aquest matí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa