Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ministre aprofita els noms dels aeroports Tarradellas i Adolfo Suárez per reivindicar el “diàleg”

El canvi de nom de l’aeroport barceloní, que passarà a dir-se Josep Tarradellas–Barcelona–El Prat a partir d’aquest divendres, ha servit al ministre de Foment del govern espanyol, José Luis Ábalos, per fer una pluja de símils històrics i missatges polítics. Especialment pel que fa a la reclamació de l’entesa entre Madrid i Barcelona. El representant del govern de Pedro Sánchez ha celebrat com “una gran metàfora” que els dos principals aeroports de l’estat espanyol lluexin els noms de Tarradellas i Adolfo Suárez –en referència al de Madrid– com a recordatori que l’acord “entre les dues ciutats és possible”. 

Així, ha catalogat el president Josep Tarradellas de “defensor acèrrim” de l’autogovern de Catalunya i ha recordat que va ser “partidari de la convivència i l’entesa entre pobles d’Espanya” tant durant la Segona República (1931-1939) com després del seu retorn de l’exili forçat pel règim franquista. En la comparativa entre la gestió de Tarradellas i Suárez i els polítics actuals, el ministre de Foment s’ha mostrat segur que es podran arribar a posicions de “diàleg”. “Si ells van ser capaços” de “no cedir a pressions maximalistes”, ha etzibat, la classe política d’avui “està moralment obligada” a fer el mateix.

En les lloances a la tasca del president Tarradellas, José Luis Ábalos ha fet menció a una de les polítiques que va impulsar, com va ser la primera llei de l’avortament, i ha lamentat que “al 2019 encara hi hagi qui proposi retrocedir en aquest dret”, en un missatge directe als líders del Partit Popular (PP) i Vox. 

A l’acte, que s’ha produït sense cap càrrec de la Generalitat, també hi ha parlat el president d’Aena, Maurici Lucena. La màxima autoritat de l’empresa pública ha afegit que a partir d’ara, “cada visita a l’aeroport” honorarà la memòria de Tarradellas i n’ha valorat molt positivament el seu simbolisme. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa