La meitat dels comerços del centre de Barcelona estan en risc de tancar

Barcelona Oberta, Barcelona Comerç i Gremi de Restauració de Barcelona han reclamat al Govern que modifiqui les restriccions actuals, vigents fins al 7 de febrer, perquè l’economia local “s’està dessagnant”. “Les administracions no poden seguir demanant prudència i sacrificis a un teixit empresarial que ja comença a rendir-se”, han assegurat en un comunicat conjunt. “Necessitem oxigen: sense ajudes directes i amb les restriccions actuals, discriminatòries, estem accelerant l’atur, la depressió i el tancament d’empreses”, ha dit el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené.

“No té cap sentit que ens obliguin a tancar els dissabtes, un dia important”, ha afegit Salva Vendrell, de Barcelona Comerç. “El Govern està condemnant la restauració a una letargia de la qual amb prou feines despertarem”, ha dit el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols.

Segons Jené, després de 10 mesos de pandèmia, “urgeix una gestió que estabilitzi la pressió econòmica i sanitària”. “Exigim al Govern diàleg constant que ajudi a equilibrar la situació, ja que estem davant del possible tancament del 50% de les empreses del centre de Barcelona i la pèrdua de milers de llocs de treball”, ha afegit.

Des de Barcelona Comerç, Salva Vendrell ha indicat que els protocols de seguretat de les botigues “són els mateixos durant tota la setmana” i que per això “no té cap sentit” que s’hagi de tancar en cap de setmana. “Ens estem carregant d’estoc i perdent liquiditat. Tenim la sensació que el Govern ens permet una mínima escletxa perquè no puguem dir que ens han tancat, però el que és obvi és que amb aquest petit marge no podem sobreviure”, ha afegit. Segons ha dit, amb el tancament els dissabtes es desvien compres “a plataformes online que sí poden vendre qualsevol producte, sigui essencial o no, de dilluns a diumenge”.

Per la seva banda, Roger Pallarols, del Gremi de Restauració, ha dit que “l’atur creix, els concursos de creditors augmenten i la xifra de treballadors en ERTO no baixa”. “Aquesta és la crua realitat d’una ciutat asfixiada. Per aturar aquesta hemorràgia que amenaça la vida de milers de restauradors, necessitem recuperar l’horari ininterromput i potenciar les terrasses a l’aire lliure”, ha afegit.

Nou comentari

Més notícies
Rètol del servei click&collect al pàrking de Diagonal Mar / MMT

Els centres comercials recorren al ‘click&collect’ per pal·liar el tancament

La venda híbrida permet consultar dubtes amb els treballadors abans d'encarregar els productes en línia
Uns nois entrant en una botiga on s'avisa de l'ús de mascareta i l'aforament màxim / ACN

Recompte de baixes al comerç de barri després d’un Nadal fluix

Centenars de botigues han abaixat ja la persiana pels efectes de la pandèmia