Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Recompte de baixes al comerç de barri després d’un Nadal fluix
  • CA

Un cop ha passat la campanya de Nadal i amb unes rebaixes descafeïnades per les restriccions, el comerç de barri de Barcelona comença a fer recompte de baixes i un balanç de danys després de 10 mesos de Covid-19. Segons Barcelona Comerç, que agrupa els eixos comercials de barri, un 7,5% dels seus associats han abaixat la persiana definitivament pels efectes de la crisi provocada per la pandèmia. Això es tradueix en 415 tancaments.

La situació del petit comerç, que sense ser bona no és tan catastròfica com es preveia, ha tingut un impacte menor en les botigues associades a eixos comercials. A Sant Gervasi, per exemple, només quatre del prop de mig centenar de comerços que han tancat eren socis de l’associació del barri. “Això constata un cop més la capacitat dels eixos per dinamitzar els seus territoris i enfortir el seu teixit comercial”, recorden des de Barcelona Comerç.

El centre pateix més

Els eixos comercials més allunyats del centre de la ciutat són els que millor ha resistit l’embat de les restriccions. Fabra Centre, La Marina, Nou Barris, Clot, Sant Andreu o l’Eix Maragall són algunes de les entitats amb menys tancaments de comerços i serveis. De fet, els barris amb un comerç més arrelat com Sarrià, Sant Andreu de Palomar o el Poble-sec han vist augmentar fins a un 10% l’afluència de compradors.

Però la situació general no és tan bona i Barcelona Comerç calcula que des del començament de la pandèmia el nombre de clients ha caigut al voltant del 20% a la majoria d’eixos comercials de la ciutat. Pel que fa a les vendes durant les rebaixes, les restriccions de cap de setmana han tingut un efecte negatiu en molts comerços, que han registrat un descens d’entre el 21% i el 65% respecte a les rebaixes de l’any passat.

“Les restriccions dels caps de setmana en plenes rebaixes ha impedit que els comerços s’alliberin dels estocs acumulats durant tot l’any. En aquests pròxims mesos més immediats és difícil que les botigues tanquin, perquè qui malauradament es veu obligat a fer-ho, voldrà recuperar el màxim de liquiditat. El segon trimestre serà quan tindrem sobre la taula les conseqüències reals de les restriccions actuals“, apunta el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa