Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La meitat dels bars de Barcelona estan en risc de tancar, segons el Gremi de Restauració
  • CA

El Gremi de Restauració preveu que tanquin un la meitat dels bars i restaurants de Barcelona per les restriccions. L’entitat calculava la pèrdua d’un quart dels establiments de la ciutat per la reducció de la mobilitat provocada per la crisi del coronavirus. “Les decisions que el Govern s’entesta a mantenir, com els tancaments directes o encoberts o les restriccions que fan impossible quadrar ingressos i despeses, poden comportar que la capital catalana perdi el 50% dels negocis de restauració per l’impossibilitat de viabilitat a les empreses“, ha alertat el director general de l’entitat, Roger Pallarols, en declaracions a l’ACN.

L’entitat ha afirmat que “girar l’esquena” als sectors estratègics és “impropi” d’un Govern “mínimament digne”. El director general del gremi ha assegurat que la restauració és “l’ase de tots els cops” del Govern i ha denunciat que, tot i ser un sector “estratègic” per a l’economia catalana, porta mesos acumulant “restriccions impossibles” i un “tancament encobert” des del 21 de desembre.

Actualment, els bars i restaurants només poden obrir de 7.30 hores a 9.30 hores i de 13 a 15.30 hores. A la franja de l’esmorzar, només un 10% dels establiments estan operatius i a la tanda de dinars, el percentatge no arriba al 50%. “És un tancament per la porta del darrere”, ha denunciat Pallarols.

La restauració és un “sector estratègic”

De fet, el Gremi de Restauració ha advertit que les restriccions anunciades pel Govern podrien incrementar fins a un 50% el nombre de bars i restaurants obligats a tancar per la “impossibilitat de viabilitat”. Pallarols ha assegurat que la restauració és un “sector estratègic” i ha alertat de la pèrdua de capacitat de reactivar l’economia de la ciutat i de tot Catalunya un cop passi la pandèmia. “Si no frenem decisions que provoquen la mort d’empreses, la bona voluntat dels governants no podrà reactivar l’economia”, ha avisat.

El director general del gremi ha estat contundent amb el Govern i ha assegurat que les mesures adoptades són la constatació que l’executiu “ha perdut els papers”. En aquest sentit, Pallarols ha sostingut que és “impropi” d’un Govern “mínimament digne i mínimament responsable” girar l’esquena i “mostrar menysteniment” cap a sectors estratègics.

El Gremi de Restauració també ha carregat contra el govern espanyol, a qui ha acusat d’haver comès dos grans errors. En primer lloc, “fallar” en el diagnòstic de l’abast de la crisi, un “forat econòmic d’envergadura”. En segon lloc, en la “manca” de capacitat de protegir les empreses perjudicades a la crisi.

“El que ha fet el govern espanyol no dista molt del que fa el Govern”, ha criticat. Pallarols ha assegurat que el concepte de solidaritat d’ambdós executius és “molt reprovable” i els ha acusat de carregar els costos de la crisi a l’esquena dels petits empresaris. “És un nivell de ceguesa i irresponsabilitat que multiplica el procés de desaparició d’empreses”, ha manifestat.

Pallarols ha advertit que el tancament dels bars i restaurants accelerarà el procés de destrucció empresarial i ha assegurat que no hi ha una relació directa entre l’obertura de la restauració i l’augment del nombre de contagis. Com a exemple s’ha referit a l’evolució de la pandèmia en altres comunitats autònomes, amb xifres similars a les de Catalunya, però amb la restauració oberta.

Més notícies
Vista dels principals accessos a Barcelona / Europa Press
Barcelona, confinada una setmana més
Notícia: Barcelona, confinada una setmana més
Comparteix
Botigues grans, gimnasos i centres comercials seguiran tancats fins al 24 de gener
Interior del restaurant etíop Addis Abeba, a Sants / Ivet Núñez
Restaurants de Sants s’alien per crear un “pol d’atracció gastronòmica”
Notícia: Restaurants de Sants s’alien per crear un “pol d’atracció gastronòmica”
Comparteix
La unió busca impulsar un denominació d'origen que atregui públic local i consolidi el barri com a referència culinària

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa