Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat valora “totes les alternatives” per suplir la Nissan a la Zona Franca
  • CA

El departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha reiterat aquest dijous que continua buscant “totes les alternatives possibles” per trobar noves inversions industrials que ocupin el lloc que deixarà Nissan a finals de l’any que ve i que permetin garantir l’ocupació dels seus treballadors i de les empreses proveïdores. “Ja fa temps que hi treballem, i més en el sector de l’automoció, ja que és un dels grans pilars industrials a Catalunya”, assenyalen a l’ACN fonts del departament, que també recorden que el sector aporta 143.000 llocs de treball i representa un 10% del PIB català.

Per a aquest objectiu s’hi han implicat la xarxa de 40 oficines exteriors de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa i tot l’equip de Catalonia Trade & Investment. Dimecres a la tarda els sindicats i la direcció de Nissan van arribar a un acord per al tancament de les plantes de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada a finals del 2021 i evitar acomiadaments traumàtics fins aleshores. L’acord es va produir després de dos dies sencers de reunions, primer dimarts al matí a la mediació amb treballadors i empresa per separat i a partir de la mitja tarda entre les dues parts al llarg de 25 hores consecutives de manera telemàtica.

El govern espanyol rema en la mateixa direcció

La secretaria general d’Indústria i Pime ha reiterat que continuarà treballant en els pròxims mesos en un “projecte industrial de primer nivell” per a la Zona Franca després del preacord al qual han arribat la direcció de Nissan i els treballadors per al tancament de les plantes de la marca a Catalunya. En un fil a Twitter, la secretaria general d’Indústria valora l’acord com una “notícia positiva fruit de la feina de comitès, empresa, sindicats i governs” i ha fet un reconeixement als líders sindicals de CCOO, UGT i USOC pel seu “esforç personal” i per la “defensa dels drets dels treballadors”. De la direcció local de Nissan, n’ha destacat la seva “professionalitat”. L’acord ha de ser ratificat demà en una assemblea de treballadors.

Més notícies
La planta de Nissan a la Zona Franca / ACN
Acord a Nissan pel tancament de les plantes el 2021
Notícia: Acord a Nissan pel tancament de les plantes el 2021
Comparteix
La direcció i els sindicats arriben a un pacte després de 25 hores negociant
Protesta en família per salvar la Nissan: “Lluitem pel seu futur”
Notícia: Protesta en família per salvar la Nissan: “Lluitem pel seu futur”
Comparteix
Alguns treballadors de la multinacional porten els fills a la manifestació d'aquest migdia contra el tancament de la planta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa