Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra insta l’empresariat a “prendre consciència” de l’emergència climàtica
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona insta l’empresariat a “prendre consciència” de l’emergència climàtica, ja que considera que les companyies juguen un “paper indispensable” per rebaixar-ne els efectes. La Cambra s’ha adherit al Manifest per la Vaga Mundial del Clima i ha destacat que “les accions d’adaptació i mitigació al canvi climàtic esdevenen una font de creixement empresarial o de generació de noves idees de negoci”.

A més, l’ens cameral ha indicat que està treballant en la redacció d’un pla de responsabilitat social corporativa per ajudar a la millora mediambiental amb propostes que “puguin ser implementades per bona part del teixit empresarial”. Entre d’altres, advoca per fomentar “l’ús del transport públic o la bicicleta” o la implementació de teletreball.

Font de riquesa i creixement

La Cambra ha indicat que treballa per “concebre el canvi climàtic també com una font de riquesa i de creixement pel territori”. A tall d’exemple, “el lideratge d’empreses catalanes en obtenció d’energia i apliacions en energies renovables demostra que l’adaptació contribueix a avançar i fer créixer el marc empresarial català”, afirma l’ens presidit per Joan Canadell. El suport al manifest de la vaga mundial del clima per part de la Cambra es materialitzarà en projectes que vetllin per l’entorn i el conjunt de recursos, i en la confecció de propostes empresarials respectuoses amb el medi ambient.

Així mateix, la Cambra de Barcelona també s’ha incorporat al Pacte per a l’Adaptació al Canvi Climàtic per promoure l’anticipació a l’impacte climàtic, a augmentar la resiliència, així com a disminuir la vulnerabilitat del territori i els sectors econòmics prioritaris. El Pacte per a l’Adaptació al Canvi Climàtic forma part del projecte europeu Life Clinomics, a través del qual la Cambra treballa des del 2016.

Actualment, es treballa en tres territoris que es consideren prioritaris mediambientalment: la reserva de la biosfera del Montseny, la comarca de l’Alt Penedès i la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre dels sectors pesquer, agroforestal i turístic.

Més notícies
Reunió amb Colau, xerrades i manifestació: així serà la jornada pel clima
Notícia: Reunió amb Colau, xerrades i manifestació: així serà la jornada pel clima
Comparteix
Barcelona se suma a la convocatòria mundial per exigir una resposta al canvi climàtic
Colau es perd la Mercè per presidir una cimera del clima
Notícia: Colau es perd la Mercè per presidir una cimera del clima
Comparteix
Dimarts, dia de la patrona de Barcelona, estarà a Nova York presidint una cimera de grans ciutats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa