La Cambra estudia impulsar un banc català

Una consulta adreçada a empresaris mostra que més del 90% hi donarien suport

La Cambra de Comerç de Barcelona ha engegat un procés intern per determinar quina viabilitat podria tenir la creació d’una nova entitat bancària a Catalunya i ha iniciat contactes amb empreses del sector financer. Ho ha fet després de detectar a través d’una consulta que el 92,5% de l’empresariat creu que aquest organisme hauria de participar en la creació d’un banc autòcton. Segons un comunicat de la Cambra, només un 4,39% creu que no ho hauria de fer i un 3,10% opta pel no sap/no contesta.

A la pregunta de si la fusió entre CaixaBank i Bankia és beneficiosa per l’economia i pel teixit empresarial català, el 90,46% diu que no; el 2,25% afirma que sí; i la resta no contesta.

Aquesta enquesta s’ha fet quan el teixit econòmic i d’emprenedoria català bull de projectes d’entitats financeres pròpies. El cas més destacat és el d’11Onze, que serà el primer banc català que operarà amb fitxa bancària d’un altre país europeu i quedarà fora del control del Banc d’Espanya i, per tant, de l’Estat però sí estarà a l’empara del Banc Central Europeu.. El projecte, encapçalat per l’empresària i vicepresidenta de la Cambra de Terrassa Natàlia Cugueró, ja està molt avançat i serà operatiu en una primera fase a mitjans del 2021, tot i que probablement encara no tindrà la fitxa bancària, necessària només per a determinades operacions. També treballen en una línia semblant el neobanc BNC1O i la Cooperativa Catalana de Serveis Financers.

Més informació

Nou comentari