Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra de Comerç apressa a millorar els accessos al port de Barcelona
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat que comencin les obres per millorar els accessos viaris i ferroviaris a les mercaderies al port de Barcelona amb l’objectiu d’augmentar-ne la competitivitat i més inversió en matèria ambiental per reduir les emissions contaminants i fomentar la descarbonització. En un comunicat, la Comissió d’Infraestructures, Transports i Mobilitat de l’ens subratlla la necessitat d’accelerar la construcció dels apartadors necessaris perquè puguin circular els trens de 750 metres de longitud que connecten amb Saragossa, que s’acceleri l’execució administrativa i tècnica dels projectes i que es portin a terme els projectes constructius ja acabats.

Per la Cambra, el Port hauria d’assumir l’execució directa de determinats projectes dels accessos, encara que la competència sigui d’Adif o del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Per l’ens cameral, cal concretar els treballs de seguida que sigui possible i per això suggereix de la responsabilitat al mateix port. Paral·lelament, la Cambra s’ha compromès a prioritzar la recepció dels fons europeus de recuperació i a destinar-los a projectes de millora dels accessos i descarbonització del Port.

La proposta d’accessos al port de Barcelona preveu la construcció d’estructures de tres o quatre nivells al costat del riu Llobregat, la prolongació d’1,6 quilòmetres del ramal ferroviari; dues terminals ferroviàries, l’anella ferroviària triangular en l’àmbit portuari i l’accés viari 2+2, des de Cornellà de Llobregat fins a les terminals.

Més notícies
Trànsit a Barcelona / Jordi Play
La contaminació del trànsit a Barcelona s’estèn fins al Montseny
Notícia: La contaminació del trànsit a Barcelona s’estèn fins al Montseny
Comparteix
Els investigadors que ho han detectat alerten que pot comportar alteracions en l'equilibri climàtic
El Port de Barcelona / ACN
Un patruller de l’armada farà escala al Port de Barcelona
Notícia: Un patruller de l’armada farà escala al Port de Barcelona
Comparteix
Fa tasques de vigilància i seguretat marítima a la costa catalana i valenciana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa