Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La inversió estrangera remunta a Barcelona després de la davallada de 2020
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha informat aquest dijous que va aconseguir captar més de 100 milions d’euros en inversions estrangeres durant 2021. L’import és cinc cops superior a la quantitat captada el 2020, el primer any d’irrupció de la Covid i de forta sotragada econòmica. Segons el consistori, la revifada de capital internacional a Barcelona va comportar la creació de 885 nous llocs de treball a la capital catalana, més del doble que l’any anterior, afirma el consistori.

A través de la Direcció de Promoció de Ciutat i del Servei de Business Landing de Barcelona Activa, es van gestionar 130 projectes, dels quals 13 van arribar a bon port: onze de nous i dues reinversions en projectes ja en marxa a la ciutat. Entre els projectes més destacats, hi ha el Global Digital Hub de PespiCo, l’obertura d’un Customer Hub de Costa Cruceros per a la seva estratègia internacional de captació i fidelització de clients i la creació d’un centre de desenvolupament de producte i enginyeria de Veriff.

En el cas de PepsiCo es crearan 400 llocs de treball en els pròxims dos anys. aACosta Cruceros ja se n’han creat 100 durant el passat 2021, mentre que Veriff crearà 50 llocs de treball nous.

Dels 13 projectes aterrats de nova implantació a la ciutat, el 54% provenen de fora de la Unió Europea. Pel que fa l’origen, la inversió es reparteix entre 10 països. Destaquen els Estats Units, el Regne Unit i Itàlia, amb dos projectes cadascun; la resta de projectes captats provenen d’Argentina, Bèlgica, Estònia, França, Països Baixos, Suïssa i la Xina.

Entre els nous projectes destaquen les empreses provinents del sector tecnològic i de les comunicacions. Representen un 54% del total, amb projectes de transformació digital corporativa, desenvolupament de software, verificació identitat digital. A continuació, despunten els de producció creativa i cultural, amb dos projectes cadascun. També es compten projectes dels sectors de la indústria, serveis a les Empreses, logística i serveis a les persones, amb un per cadascun.

De cara al 2022, es treballa amb una cartera de 62 projectes, dels quals el 65% provenen de fora de la UE, amb Argentina (15%) i el Regne Unit (13%), com a principals mercats emissors. Per sectors de la cartera viva hi ha una gran presència de projectes d’inversió relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació (29%) i els serveis a les empreses (16%), i a continuació una distribució molt més homogènia de sectors destacant l’entrada de nous projectes relacionats amb la manufactura i la logística.

Més notícies
Números impresos del diari El Jardí el 4 de gener de 2021 / Diari El Jardí
El Jardí s’assegura imprimir-se fins al febrer, però manté l’alarma
Notícia: El Jardí s’assegura imprimir-se fins al febrer, però manté l’alarma
Comparteix
La rotativa congela els preus durant dos mesos a la publicació de Sant Gervasi i Sarrià, que continua demanant ajuda
Una monitora amb un grup de menors en una activitat infantil / ACN
Més de 21 milions d’euros en subvencions es disputen enguany a Barcelona
Notícia: Més de 21 milions d’euros en subvencions es disputen enguany a Barcelona
Comparteix
El període per presentar sol·licituds per accedir als ajuts s'obre aquest divendres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa