Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hostelers i comerciants exigeixen contundència després dels disturbis

Associacions turístiques, d’hostaleria, restauració i comerç de Barcelona han exigit a l’Ajuntament “tolerància zero” amb els disturbis que s’han vist en els últims dies a la ciutat. En una carta adreçada a l’alcaldessa Ada Colau, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle, les entitats lamenten que els actes vandàlics i incívics “ja no són puntuals” a la ciutat. “No són fets anecdòtics i banals”, afirmen les organitzacions, que critiquen la “desastrosa imatge que Barcelona ha projectat al món”. A la carta, demanen que no es deixi “cap marge de maniobra a les persones que generen aquestes accions vandàliques”.

La missiva va firmada per les entitats Acave, Apartur, Barcelona Oberta, Comertia, el Consell de Gremis, la Fundació Barcelona Comerç, el Gremi d’Hotels de Barcelona i el Gremi de Restauració. Totes les entitats exigeixen que Barcelona enviï un “missatge clar i contundent” de que la violència “no tindrà cabuda mai més” als carrers de la ciutat. Les associacions lamenten que els fets “vandàlic intolerables, injustificables i menyspreables han entelat completament” les festes de la Mercè.

“Aquests dies tornem a parlar de persones ferides als carrers de la ciutat, de quantioses pèrdues econòmics als establiments afectats, de mobiliari urbà destrossat així com dels vehicles dels barcelonins afectats”, destaquen les associacions. “I com no, de la desastrosa imatge que Barcelona ha projectat al món quan més bonica, alegre i cívica s’hauria de mostrar”, afegeixen.

Les entitats demanen evitar “excuses” davant d’uns fets que consideren recurrents i insten les autoritats a “donar màximes competències als cossos de seguretat de la ciutat per actuar i aplicar els criteris de seguretat i actuació que considerin pertinents per a cada ocasió”. A més, també volen “garantir la plena col·laboració amb la resta de forces i cossos de seguretat”.

Més notícies
Destrosses al restaurant Xiroi Ca la Nuri, després del macrobotellot al Bogatell / Blança Blay / ACN

Vuit detinguts més per aldarulls al botellot a la platja, en llibertat

Notícia: Vuit detinguts més per aldarulls al botellot a la platja, en llibertat
Comparteix
Cinc d'ells estan acusats de robatoris i tinença il·lícita d'armes i altres tres, de desordres públics i danys
Notícia: Vuit detinguts més per aldarulls al botellot a la platja, en llibertat - Mobile
Begudes alcohòliques en un macrobotellot de l'avinguda Maria Cristina / Jordi Play

Collboni anuncia mà dura contra la venda d’alcohol a menors o fora d’hores

Notícia: Collboni anuncia mà dura contra la venda d’alcohol a menors o fora d’hores
Comparteix
L’Ajuntament amenaça de tancar les botigues de conveniència que se saltin la prohibició
Notícia: Collboni anuncia mà dura contra la venda d’alcohol a menors o fora d’hores - Mobile

Nou comentari

Comparteix