Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
GSMA i institucions tanquen files amb el MWC després de la baixa d’Ericsson
  • CA

Les institucions catalanes i sobretot l’organització del Mobile World Congress tanquen files i avalen l’edifició prevista pel mes de juny, després de la baixa d’Ericsson de la cita 2021. El CEO del MWC i director del GSMA, John Hoffman, ha defensat l’esdeveniment, que ja va ser ajornat de febrer a juny i que va anunciar mesures sanitàries just la vigília. Ha sostingut aquest dimarts que tenen “una bona recepta per a l’èxit ara i en un futur” a Barcelona. En una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press, Hoffman ha lloat el ‘partenariat’ de gran èxit amb Barcelona, ​​així com amb Fira de Barcelona i les administracions.

“Els ciutadans i la comunitat de Barcelona són els nostres constituents. Als assistents que vénen a Barcelona els encanta aquesta ciutat”, ha afegit. Hoffman ha subratllat que tots els assistents al MWC seran sotmesos a un test de Covid-19 encara que estiguin vacunats, un dia després d’anunciar un pla de seguretat que obligarà a tots els participants a realitzar aquesta prova cada 72 hores.

“Tots els assistents seran tractats igual. Volem estar del costat de la prudència i la prevenció: sotmetrem a prova a tothom”, ha dit. Hoffman ha explicat que entre el 75% i el 80% dels 100 expositors principals ja han anunciat que tornaran a participar en l’edició del MWC d’aquest any, però que no podran assolir els nivells de assistència d’edicions anteriors.

Ha recordat que el nombre màxim d’assistents que podran acollir al recinte Gran Via de Fira de Barcelona són 50.000 i que esperen rebre entre 30.000 i 50.000 persones. Per a tots els que no puguin assistir-hi, la GSMA habilitarà programes digitals perquè puguin participar en el congrés de forma telemàtica: “Creiem que la millor alternativa per tenir un MWC 2021 segur és tenir persones que assisteixen presencialment i augmentar el programa per a persones que es vegin impossibilitades a venir “.

La GSMA va presentar aquest dilluns un pla de salut i seguretat per al MWC 2021, el qual pot variar segons l’evolució de la pandèmia, i que ha estat elaborat en coordinació amb la Conselleria d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la Comissió Tècnica de l’Procicat. El pla de salut i seguretat, Committed Community, involucrarà a tots els participants en l’esdeveniment i s’ha dissenyat amb un enfocament per nivells que permetrà “crear un entorn segur per a personal, treballadors, expositors, visitants, proveïdors, socis i comunitat local” .

Aquests nivells contemplen proves freqüents, rastreig de contactes, entorns sense contacte, renovació del càtering, control de l’ocupació, millores en la infraestructura de les instal·lacions, augment del personal mèdic i compromisos personals com mantenir la distància social.

L’Ajuntament, “optimista i confiat”

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni, ha assegurat que l’Ajuntament de Barcelona està “optimista i confiat” amb la celebració del Mobile World Congress al juny. “Estem convençuts que serà un punt d’inflexió clar d’obertura i reactivació de l’economia”, ha dit en una roda de premsa recollida per ACN. Ha afegit que tenen tots els instruments alineats per fer-ho possible i ha destacat la feina de GSMA per garantir les mesures sanitàries.

No ha valorat directament l’anunci d’Ericsson de no participar en aquesta edició i ha confiat que els “esforços” que estan fent GSM, Fira de Barcelona i les institucions “donarà els seus fruits”. Ha afirmat que s’enviarà el missatge que Barcelona “ja està en marxa i l’economia comença a funcionar”. Collboni ha reconegut les dificultats però ha afirmat que totes les dades que van tenint són “positives” i ha insistit que confien molt en l’èxit d’aquesta edició.

El Govern també tanca files

La portaveu del Govern i consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha valorat “molt positivament la implicació” de l’organització del Mobile World Congress amb la celebració de la propera edició a Barcelona. “Sabem que serà una edició reduïda però es important que es pugui celebrar aquí”, ha dit, tot agraint “el compromís del Mobile” i “les mesures per assegurar que es desenvolupi amb totes les garanties de seguretat”. “Totes les mesures són benvingudes, com per exemple els testos ràpids cada 72 hores. És una garantia per tothom que vulgui assistir”, ha afegit Budó.

Més notícies
L'interior del recinte del MWC 2019 / ACN
Ericsson torna a comprometre el Mobile: no hi participarà per segon any
Notícia: Ericsson torna a comprometre el Mobile: no hi participarà per segon any
Comparteix
La companyia sueca no assistirà al congrés de Barcelona per por a la Covid-19
Mobile World Congress al recinte Gran Via / GSMA
El Mobile manté les dates i farà un cribratge massiu als congressistes
Notícia: El Mobile manté les dates i farà un cribratge massiu als congressistes
Comparteix
Per l'edició d'enguany preveu una assistència d'entre 45.000 i 50.000 persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa