El Gremi d’Hotels de Barcelona reclama un protocol “únic i homogeni” per a la reobertura del sector

El Gremi d’Hotels de Barcelona ha reclamat un protocol sanitari “únic i homogeni” amb les pautes que haurà de seguir el sector turístic per reobrir tant arreu de l’Estat espanyol com “si és possible, a nivell europeu”. En un comunicat, l’associació lamenta que “encara no hi ha certesa sobre el moment en què el sector hoteler podrà començar la seva reobertura”. En aquest sentit, explica que el Gremi està treballant amb altres organitzacions a nivell estatal per “concretar les aportacions que el sector de l’allotjament turístic farà per l’elaboració del Projecte Nacional d’Especificacions Tècniques per la prevenció de la covid-19”, que pretén ser una “guia homogènia” per garantir la seguretat sanitària dels turistes, ciutadans i treballadors.

D’altra banda, el Gremi d’Hotels de Barcelona informa que actualment els establiments hotelers destinats a acollir pacients lleus de covid-19 són l’Hotel Cotton House, el Catalonia Barcelona Plaza, el Praktik Bakery, l’Expo Hotel Barcelona, el Melià Barcelona Sarrià, el Praktik Vinoteca, el Barcelona Princess i l’Ilunion Barcelona.

A més, també hi ha establiments que acullen personal sanitari: Catalonia Diagonal Centro, Catalonia Rigoletto, Alimara Barcelona Hotel, Room Mate Emma, Pullman Barcelona Skipper, i Ilunion Bel Art. Així mateix, els que atenen necessitats dels Serveis Socials són el Generator Barcelona i el Tres Torres Atiram Hotels.

En total, el sector hoteler barceloní ha posat a disposició de les autoritats sanitàries de la ciutat al voltant de 2.500 habitacions. El Gremi també ha mobilitzat més de 1.100 llits amb matalàs cedits pels seus establiments associats. Els llits s’han cedit a diferents grans de la demarcació de Barcelona, i per cobrir la totalitat de llits que són necessaris als quatre hospitals de campanya que està habilitant l’Ajuntament de Barcelona en pavellons esportius.

Nou comentari

Més notícies

Els hotels demanen poder fer ERTOs més enllà del final de l’emergència sanitària

El gremi sol·licita a l'Estat que els establiments segueixin tancats fins que es normalitzi l'activitat turística

Un estafador es fa passar pel director de l’OMS per enganyar hotels a Barcelona

Els exigeix que comprin cartells advertint de la Covid-19 i els amenaça de denunciar-los si no els adquireixen, expliquen els Mossos

Els hotels podran obrir per donar allotjament als treballadors de serveis essencials

Els establiments seguiran tancats al públic general

Tres hotels barcelonins més es destinaran a pacients i metges per la crisi del coronavirus

El més gran dels hotels, el Barcelona Plaza, està previst dedicar-lo a medicalitzar

El Gremi d’Hotels recomana un “tancament progressiu” de tots els establiments

En la mateixa línia, aconsellen que els clients avancin la seva sortida "en la major brevetat possible"

El Gremi d’Hotels recomana als allotjaments que tanquin

Insta els seus associats a no acceptar nous clients fins a finals de març