Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’arribada de grans multinacionals dispara la demanda de talent al sector tecnològic

Barcelona necessita talent digital. És la tercera ciutat més atractiva per crear una empresa i la sisena en el rànquing d’ecosistemes per a start ups d’Europa, però les companyies instal·lades a Barcelona no aconsegueixen atraure tots els professionals qualificats que els calen. L’últim any la demanda de perfils digitals, altament especialitzats, ha crescut un 40%. En canvi, el nombre de treballadors només ho ha fet un 7,6%.

En aquest context, la ciutat acollirà la cinquena edició de la conferència JBCNConf, l’esdeveniment tecnològic de referència sobre la programació Java. El congrés, que tindrà lloc del 27 al 29 de maig al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), espera reunir més de 600 empreses i 70 panelistes per reclutar els millors programadors.

[r:1]

Empreses com Mango, Glovo o Scopely necessiten contractar perfils tecnològics per impulsar la seva digitalització, ja sigui desenvolupant nou software, posant en marxa les noves plataformes de comerç electrònic o optimitzant les aplicacions mòbils. La qüestió és que hi ha moltes companyies que competeixen pel talent en un mercat laboral que no dóna més de si mateix.

“Els llocs de treball més demandats estan relacionats amb llenguatges de programació com Java”, explica Jonathan Vila, un dels organitzadors de la JBCNConf. “I tot en un moment de gran creixement de la demanda amb l’arribada del 5G, la implementació de la Internet de les Coses o les tecnologies d’impressió 3D”.

Més notícies

Barcelona vol per competir amb Nova York i Londres pel talent digital

Notícia: Barcelona vol per competir amb Nova York i Londres pel talent digital
Comparteix
La demanda d’enginyers, programadors i matemàtics creix un 40% en l’últim any i la ciutat busca estratègies per atreure professionals
Notícia: Barcelona vol per competir amb Nova York i Londres pel talent digital - Mobile

Els fons d’inversió posen l’ull al mercat d’oficines de Barcelona

Notícia: Els fons d’inversió posen l’ull al mercat d’oficines de Barcelona
Comparteix
La forta demanda d'empreses estrangeres per establir-se a la ciutat i el seu gran atractiu disparen el nombre d'operacions
Notícia: Els fons d’inversió posen l’ull al mercat d’oficines de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa