L’arribada de grans multinacionals dispara la demanda de talent al sector tecnològic

Només a l'últim any ha crescut un 40% I Les ofertes de feina de les tecnològiques reben la meitat de sol·licituds que a la resta de sector

Barcelona necessita talent digital. És la tercera ciutat més atractiva per crear una empresa i la sisena en el rànquing d’ecosistemes per a start ups d’Europa, però les companyies instal·lades a Barcelona no aconsegueixen atraure tots els professionals qualificats que els calen. L’últim any la demanda de perfils digitals, altament especialitzats, ha crescut un 40%. En canvi, el nombre de treballadors només ho ha fet un 7,6%.

En aquest context, la ciutat acollirà la cinquena edició de la conferència JBCNConf, l’esdeveniment tecnològic de referència sobre la programació Java. El congrés, que tindrà lloc del 27 al 29 de maig al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), espera reunir més de 600 empreses i 70 panelistes per reclutar els millors programadors.

[r:1]

Empreses com Mango, Glovo o Scopely necessiten contractar perfils tecnològics per impulsar la seva digitalització, ja sigui desenvolupant nou software, posant en marxa les noves plataformes de comerç electrònic o optimitzant les aplicacions mòbils. La qüestió és que hi ha moltes companyies que competeixen pel talent en un mercat laboral que no dóna més de si mateix.

“Els llocs de treball més demandats estan relacionats amb llenguatges de programació com Java”, explica Jonathan Vila, un dels organitzadors de la JBCNConf. “I tot en un moment de gran creixement de la demanda amb l’arribada del 5G, la implementació de la Internet de les Coses o les tecnologies d’impressió 3D”.

Més informació

Nou comentari