Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern descarta que es cancel·li el MWC malgrat l’absència de LG pel coronavirus
  • CA

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha descartat que es plantegi la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC) pel coronavirus. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, ha respectat la decisió d’LG que ha anulat la seva participació a la fira de mòbils barcelonina i ha defensat que des de la Generalitat “s’han pres totes les mesures”. Per a Chacón començar a suspendre esdeveniments com el Mobile portaria “a una política d’aïllament país per país”. D’altra banda, ha reconegut que sí que hi poden haver afectacions a les duanes, que estan actualment tancades per l’any nou xinès, o per reunions que es poden suspendre per precaució i que els efectes s’hauran d’analitzar amb el temps.

Crisi a Nissan

Després de les últimes notícies respecte a la baixada de producció de Nissan a Catalunya i una eventual tancament de les fàbriques, la consellera d’empresa i coneixement, Àngels Chacón, ha explicat que el Govern parla “constantment” amb Nissan perquè és un tema “prioritari” tot i que ha aclarit que és “una empresa multinacional que pren les decisions al Japó”. Chacón ha comentat que hi ha col·laboració amb altres administracions i també amb els sindicats. Amb tot, ha comentat que mai es pot tenir “tranquil·litat absoluta”, ja que “és un sector que pateix molt el canvi d’habits de consum i de la revolució tecnològica.”

Per la seva banda, Miguel Ruiz, portaveu del sindicat SIGEN-USOC Nissan ha explicat a també a Catalunya Ràdio que volen “propostes clares” perquè estan cansats dels “cants de sirena”: “estem capacitats per fer 200.000 vehicles i no els 40.000 actuals”. Després de la concentració ahir davant del consolat del Japó, Ruiz ha assegurat que la plantilla ja ha començat un calendari de mobilitzacions per “fer-se escoltar” perquè estan “cansats” de plans de competitivitat: “nosaltres estem fent la nostra feina i algun directiu potser no l’està fent”, ha reblat.

Més notícies
LG cancel·la la seva participació al Mobile World Congress pel coronavirus
Notícia: LG cancel·la la seva participació al Mobile World Congress pel coronavirus
Comparteix
LG al·lega que vol evitar exposar el seu personal al risc de contagi amb el viatge
El Mobile se celebrarà “com està previst” tot i l’amenaça del coronavirus
Notícia: El Mobile se celebrarà “com està previst” tot i l’amenaça del coronavirus
Comparteix
L'epidèmia ja es transmet fora de la Xina i es tem pel desenvolupament del MWC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa