Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La gent gran de Barcelona podrà rebre cursos gratuïts de banca digital

L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat les sessions ‘Educació financera per no deixar ningú enrere’ per tal de formar la gent gran en banca digital des de dimarts a tots els districtes, informa aquest diumenge en un comunicat. Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran l’1 d’octubre i el Dia Mundial de l’Educació Financera el 3, aquest mes hi haurà 10 sessions als districtes: seran presencials, gratuïtes i d’una hora, i cal inscriure’s a Internet.

Les regidories de Comerç i de Persones Majors l’impulsen per fer front al tancament d’oficines bancàries físiques, cosa que afecta especialment els que tenen “més dificultat per adaptar-se a les noves tecnologies”.

L’objectiu és que la gent gran conegui els seus drets

L’objectiu és que els assistents “coneguin els seus drets davant les entitats financeres i els serveis bancaris, aprofundir com evitar l’exclusió dels serveis financers d’alguns col·lectius i donar consells de prevenció i de seguretat”.

Les sessions explicaran productes bancaris i serveis financers, com ara els comptes bàsics, targetes, comissions, préstecs personals, banca en línia i també els canals de reclamació. A més, hi podran assistir persones que vulguin acompanyar la gent gran, ja que és clau que informació arribi a la tercera edat amb gent de la seva confiança.

Sessions en les seus de districte

Des de l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC) i coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Grans l’1 d’octubre i el Dia Mundial de l’Educació Financera el 3 d’octubre, durant el mes d’octubre es realitzaran deu sessions informatives als districtes adreçades a les persones grans i al seu entorn, que seran presencials i gratuïtes, i amb duració aproximada d’una hora. Aquestes sessions s’impartiran de manera coordinada amb els Districtes, i amb la col·laboració de les entitats de defensa de les persones consumidores AICEC-ADICAE i ASUFIN, especialitzades en temes financers.

Per assistir a una sessió informativa es pot fer a través de l’enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/omic/ca/lobservatori/sessions-informatives-i-deducacio-en-consum.

També està disponible el telèfon d’informació 934 023 274 (de dilluns a divendres) de 9.30 a 14 hores i el web https://ajuntament.barcelona.cat/omic/ca.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a octubre 02, 2022 | 15:46
    Anònim octubre 02, 2022 | 15:46
    En comptes de pressionar la bancs..no ens treiem un curs de la cara . Vergonya d'ajuntament i de ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa