Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La gent gran de Barcelona podrà rebre cursos gratuïts de banca digital
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha impulsat les sessions ‘Educació financera per no deixar ningú enrere’ per tal de formar la gent gran en banca digital des de dimarts a tots els districtes, informa aquest diumenge en un comunicat. Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran l’1 d’octubre i el Dia Mundial de l’Educació Financera el 3, aquest mes hi haurà 10 sessions als districtes: seran presencials, gratuïtes i d’una hora, i cal inscriure’s a Internet.

Les regidories de Comerç i de Persones Majors l’impulsen per fer front al tancament d’oficines bancàries físiques, cosa que afecta especialment els que tenen “més dificultat per adaptar-se a les noves tecnologies”.

L’objectiu és que la gent gran conegui els seus drets

L’objectiu és que els assistents “coneguin els seus drets davant les entitats financeres i els serveis bancaris, aprofundir com evitar l’exclusió dels serveis financers d’alguns col·lectius i donar consells de prevenció i de seguretat”.

Les sessions explicaran productes bancaris i serveis financers, com ara els comptes bàsics, targetes, comissions, préstecs personals, banca en línia i també els canals de reclamació. A més, hi podran assistir persones que vulguin acompanyar la gent gran, ja que és clau que informació arribi a la tercera edat amb gent de la seva confiança.

Sessions en les seus de districte

Des de l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC) i coincidint amb el Dia Internacional de les Persones Grans l’1 d’octubre i el Dia Mundial de l’Educació Financera el 3 d’octubre, durant el mes d’octubre es realitzaran deu sessions informatives als districtes adreçades a les persones grans i al seu entorn, que seran presencials i gratuïtes, i amb duració aproximada d’una hora. Aquestes sessions s’impartiran de manera coordinada amb els Districtes, i amb la col·laboració de les entitats de defensa de les persones consumidores AICEC-ADICAE i ASUFIN, especialitzades en temes financers.

Per assistir a una sessió informativa es pot fer a través de l’enllaç: https://ajuntament.barcelona.cat/omic/ca/lobservatori/sessions-informatives-i-deducacio-en-consum.

També està disponible el telèfon d’informació 934 023 274 (de dilluns a divendres) de 9.30 a 14 hores i el web https://ajuntament.barcelona.cat/omic/ca.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a octubre 02, 2022 | 15:46
    Anònim octubre 02, 2022 | 15:46
    En comptes de pressionar la bancs..no ens treiem un curs de la cara . Vergonya d'ajuntament i de ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa