Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les Corts tindrà la seva primera residència pública per a gent gran el 2026
  • CA

La primera residència pública per a gent gran del barri de les Corts serà una realitat l’any 2026. Així ho han anunciat aquest dimecres l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Drets Socials de la Generalitat, que han especificat que l’equipament tindrà 90 places i requerirà una inversió d’11,6 milions d’euros, que aniran principalment a càrrec de fons europeus.

Tot i que sí que hi ha places públiques al barri per a gent gran en altres instal·lacions, aquesta residència serà la primera completament pública de les Corts, complint d’aquesta manera amb una reclamació que feia més de 20 anys que traslladaven els veïns de la zona.

El complex -que estarà ubicat en un solar del carrer de Benavent de propietat municipal que se cedirà al govern català- tindrà 90 habitacions i, tot i que les places estaran subvencionades, els usuaris en pagaran una part en funció dels seus ingressos.

La previsió del consistori barceloní és que les obres arrenquin el darrer trimestre del 2024, de manera que el nou equipament podria estar construït de cara al segon trimestre del 2026. En total, les instal·lacions ocuparan una superfície de 5.000 m².

Un nou model d’atenció

En una reunió amb representants veïnals del barri al centre cívic Joan Oliver celebrada aquest dijous, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha apuntat que la nova residència “s’adaptarà a un nou model d’atenció centrat en la persona”. La idea és que, tot i que el complex tindrà 90 places, els grups de convivència -les persones amb les quals els usuaris facin activitats comunes com dinar- siguin més petits, d’entre 18 i 20 persones. “Volem crear entorns similars als d’un domicili particular i reduir l’excés d’estímuls, generant espais més tranquils i segurs”, ha assegurat Cervera.

Amb la mateixa intenció, com a mínim el 70% dels dormitoris del centre residencial seran individuals. “Això suposa una novetat. Cal tenir en compte que la majoria de residències tenen habitacions dobles o triples”, ha completat Cervera.

En aquest sentit, al centre també s’hi preveuen altres espais d’atenció especialitzada com sales o espais d’estimulació dels sentits, espais de fisioteràpia i altres sales polivalents. A més, s’hi construirà un centre de dia que tindrà 20 places i es destinarà a l’acolliment diürn i d’assistència a les activitats de la vida diària per a un grup persones grans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa