Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un establiment centenari triomfa a la gala dels premis Barcelona Comerç
  • CA

Al ritme de Bruce Springsteen, amb música roquera, ha sortit el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, a l’escenari. “Molts barris sense ànima és una ciutat sense vida”, ha esmentat davant de polítics de primer ordre com l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, o el conseller d’empresa, Roger Torrent. La gala de la XVIII edició dels premis Barcelona Comerç ha reunit aquest passat dijous 250 comerciants de tota la ciutat que, justament, intenten que aquest auguri del president no sigui una realitat. Com cada any, aquests premis han reconegut la tasca d’alguns dels establiments més emblemàtics o singulars de la ciutat.

Hi ha un punt de la trama cerdà que ha triomfat com ningú. Dos comerços de l’Eix Coreixample s’han endut un premi a casa, sent l’eix barceloní amb més premiats. Des de l’última taula de la sala principal de l’Hotel Intercontinental han sortit la propietària de la botiga Audenis, primer, i de la centenària papereria Canut, després. Totes dues han agraït l’acompanyament dels seus veïns i han coincidit en el fet que cal apostar pel comerç de proximitat.

La propietària de la papereria Canut / Coreixample
La propietària de la papereria Canut / Foto: Coreixample

Un forn i un restaurant, també premiats

Minuts abans, el conductor de la gala, el còmic Òscar Dalmau, ha cedit la paraula als representats polítics. Roger Torrent, Ada Colau i Jaume Collboni han defensat l’aposta de les administracions catalanes pel comerç de proximitat, en tres intervencions de caràcter polític amb aroma a campanya electoral. Tot plegat, enmig d’un sopar que s’ha allargat durant més de tres hores i que ha deixat al restaurant Vivanda, i el Forn Mistral com els altres dos grans vencedors de la nit.

El reconeixement a l'”empatia i el compromís”

Més enllà dels negocis familiars, la fundació també ha volgut reconèixer la tasca de l’Independent Retail Europe (IRE), una associació europea que agrupa associacions i organitzacions del territori que tenen com a objectiu donar suport a entitats del comerç detallista d’Europa. Amb aquest guardó, Barcelona Comerç li agraeix que “la seva contribució a ubicar el comerç de proximitat a Europa”. D’altra banda, a Josep Escofet, comerciant i expresident de l’Eix Sants-Les Corts se li reconeix “la seva dedicació al llarg de molts anys” i al periodista Albert Closas, director del programa econòmic Valor Afegit de TV3, que hagi volgut “mostrar empatia i compromís amb la identitat del comerç de proximitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa