Enuig dels comitès d’empresa de Nissan amb Pere Navarro pel futur dels terrenys

El delegat estatal va obrir la porta a destinar parcel·les a logística d'última milla en lloc d'indústria

Els comitès d’empresa de Nissan han reclamat al delegat del govern espanyol al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, que rectifiqui després que aquest dimarts proposés destinar una part dels terrenys de l’empresa a logística d’última milla. “L’emplacem a manifestar de manera inequívoca el seu compromís amb l’estratègia de la taula de reindustrialització de Nissan”, han demanat. Els empleats han assegurat que la proposta de Navarro “només respon” als interessos del CZFB com a arrendatari dels terrenys i han reclamat a Navarro “alinear-se” amb totes les parts per treballar “en una mateixa direcció” amb l’objectiu de preservar l’ocupació i el teixit industrial català.

Els treballadors han afirmat que existeix una taula de reindustrialització de l’empresa, en la qual hi participen, entre altres, el secretari general d’Indústria del govern espanyol, la directora general d’Indústria, el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, la direcció de Nissan i els representants dels comitès dels centres de l’empresa afectats pel tancament.

En aquest sentit, els comitès d’empresa han recordat que la mesa ha acordat “prioritzar” la reindustrialització dels terrenys amb un projecte industrial vinculat a noves tecnologies, d’una llarga durada i que permeti recuperar ocupació estable i de qualitat.

“Ni entenem ni compartim les seves últimes declaracions públiques, que qüestionen les eines de la taula de reindustrialització posant en dubte l’estratègia industrial del país i desatenent els interessos dels treballadors de Nissan i els seus proveïdors i subcontractats”, han lamentat.

Més informació

Nou comentari