Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nissan para els peus a Foment i avisa que no té “cap oferta seriosa” per la planta de la Zona Franca
  • CA

Nissan ha llançat un dard al president de Foment, Josep Sánchez Llibre, hores després que el líder de la patronal hagi assegurat que hi ha una empresa de bateries elèctriques disposada a invertir 3.500 milions d’euros a la planta de la Zona Franca que deixarà la companyia japonesa quan la tanqui. Segons un comunicat difós aquest divendres a primera hora de la tarda, l’empresa nipona encara no té sobre la taula “cap oferta seriosa i ferma” per part de cap firma que es vulgui quedar la seva nau per reindustrialitzar-la.

El que sí que diu Nissan és que considera “positiu l’interès de potencials inversors” i es compromet a estudiar qualsevol proposta en ferm a la mesa de la reindustrialització creada aquesta setmana amb els governs català i espanyol i els sindicats, com es va pactar en l’acord per al tancament amb el comitè d’empresa.

Segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’empresa de la qual parlava Sánchez Llibre és Schneider Electric –que no ha volgut fer cap comentari–, però no és l’única interessada en la planta que Nissan deixarà a finals del 2021. TV3 ha informat avui sobre les gestions que també està fent la multinacional sud-coreana LG Chem, i oferiria un pla per salvar entre 1.500 i 2.000 treballadors.

Ni fred ni calor a Seat

Paral·lelament, Seat, la firma que suposadament hauria de ser la principal destinatària de les bateries de Schneider Electric, ha reaccionat amb molta fredor i diplomàcia a la notícia desencadenada per les declaracions de Sánchez Llibre. Fonts de la companyia s’han limitat a dir que “totes les decisions que ajudin a avançar cap a l’electrificació i la transició ecològica són positives”. I han recordat que els avenços al sector s’aconsegueixen amb d’una col·laboració “entre administracions, empreses i organitzacions” que “repercuteix en benefici de tots”.

Més notícies
Nissan acomiadarà 600 treballadors de la planta de Zona Franca | ACN
Un fabricant de bateries elèctriques, disposat a invertir 3.500 milions a la Zona Franca
Notícia: Un fabricant de bateries elèctriques, disposat a invertir 3.500 milions a la Zona Franca
Comparteix
Foment del Treball assegura que un inversor té molt interès a ocupar el lloc que deixa Nissan
Treballadors de Nissan ahir al vespre a la planta de la Zona Franca / ACN
La plantilla de Nissan ratifica l’acord amb la direcció
Notícia: La plantilla de Nissan ratifica l’acord amb la direcció
Comparteix
Els treballadors han fet una votació a mà alçada i l'han aprovat amb una majoria àmplia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa