Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El congrés alternatiu al MWC aplegarà 2.500 emprenedors en 40 activitats
  • CA

Les administracions, la fundació Mobile World Capital i Barcelona Tech City han sumat esforços per omplir la setmana del Mobile World Congress (MWC) amb un congrés alternatiu dirigit als emprenedors, el Tech Spirit Barcelona. La iniciativa, sorgida de manera espontània després de la cancel·lació del congrés de telefonia, acollirà 40 activitats i 60 ponents del 23 al 27 de febrer a la Llotja de Mar i en diversos espais de la capital catalana com el Pier01 i el Pier03. Els organitzadors han confirmat la presència d’empreses com Glovo, Uber, Edreams o Airbnb i de 150 fons d’inversió internacionals i espanyols que havien de participar en actes paral·lels al MWC. En total, el programa té un cost estimat de mig milió d’euros.

Les inscripcions per participar-hi estan obertes a partir d’aquest dimecres, segons ha explicat en una roda de premsa el president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, l’esdeveniment no pretén substituir el saló 4 Years From Now (4YFN), cosa que seria “impossible”, segons ell. Per aquest motiu, han tirat un format “completament diferent”, apostant per fer conferències i activitats relacionades amb l’emprenedoria però prescindint dels estands d’empreses.

Obert a l’ecosistema d’start-ups català i internacional, el congrés buscarà aglutinar reunions de treball en xarxa entre emprenedors i fons d’inversió que ja havien de visitar Barcelona durant el congrés i que no han cancel·lat les seves reserves. En aquest sentit, el congrés es planteja com una alternativa organitzada d’urgència un any però no es pensa com un saló que pugui tenir més recorregut, ha assegurat Vicente.

El que persegueixen tots els actors que han participat és que l’ecosistema digital de Barcelona surti “reforçat” aquest any, ha assegurat el conseller delegat de la Mobile World Capital, Carles Grau. Un cop cancel·lat el congrés de telefonia mòbil, la fundació que dirigeix Grau va rebre moltes trucades “no només de les start-ups sinó també d’inversors i corporacions” que volien mantenir la seva agenda paral·lela al MWC. Tech Spirit s’ha creat “per respecte a tots ells”, ha dit Grau.

El programa central d’activitats es farà a la Llotja de Mar, espai que ha cedit la Cambra de Comerç de Barcelona. Gran part de la resta de conferències i esdeveniments tindran lloc als espais gestionats per la Mobile World Capital, al Pier01 i Pier03. El primer dels actes de la setmana de l’emprenedoria serà un dinar a la Boqueria el dia 23 de febrer on esperen que assisteixin 300 representants de l’ecosistema digital. La trobada copia la que s’havia de produir al mateix lloc i el mateix dia amb el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, com a tret de sortida del MWC.

Tot i que el dilluns 24 es farà una recepció de benvinguda per les autoritats, el gruix de l’activitat es concentrarà els dies 24 i 25 de febrer amb dues jornades de conferències amb més de 40 ponents com el xef Ferran Adrià o l’expert en emprenedoria de la Universitat de Berkley Jerome S. Engel.

Aquestes jornades també comptaran amb els directius de Glovo o d’Edreams, empreses espanyoles que s’han convertit en unicorns, és a dir que tenen un valor de 1.000 milions de dòlars; i consellers delegats i fundadors de companyies com Holaluz, Telegram, Microsoft Research, Kantox. També hi participaran representants de grans empreses com Airbnb, Uber, TravelPerk, Seat, Telefonica, Novartis o ImaginBank.

Durant el dia 26 de febrer se celebrarà una jornada de captació de capitals. El Departament d’Empresa i Coneixement mantindrà les activitats que organitza durant el MWC com l’Open Challenges Innovation, on 120 startups proposaran solucions a reptes tecnològics i el Brokerage Event, on 240 empreses de més de 30 països participaran en entrevistes bilaterals de 20 minuts amb grans corporacions i centres tecnològics.

Aquell mateix dia es clourà el congrés amb un esdeveniment “sorpresa” per a tots els participants al Palau Sant Jordi de Barcelona, ha assegurat el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni. Totes les activitats seran d’entrada lliure.

El Govern, l’Ajuntament de Barcelona, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Delegació del govern espanyol a Catalunya han valorat la rapidesa amb la qual l’associació d’emprenedors de la ciutat ha organitzat el congrés alternatiu.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón ha afirmat que aquesta reacció fa ser “més conscient” del que representa el MWC per Catalunya, com d'”interconnectades” estan les entitats que hi participen i com de “fort” està l’ecosistema de 1.500 start-ups català. “El MWC ha estat l’espurna que ha generat inèrcies i activitats en l’àmbit tecnològic i de l’emprenedoria, i si no hi hagués aquest ecosistema per molt que volguéssim, una resposta així on hauria sortit”, ha insistit la consellera.

En la mateixa línia, el delegat del CZFB, Pere Navarro, ha assegurat que “les ganes de tirar endavant” han permès col·laborar i pal·liar “l’emergència”. El màxim dirigent de Barcelona Tech City ha resumit l’esdeveniment assegurant que és “una resposta sorgida com un moviment cívic, activista i romàntic” i ha fet broma recordant que es va presentar el dia de Sant Valentí.

Més notícies
El Gremi d’Hotels i Renfe llancen ofertes combinades per contrarestar la suspensió del MWC
Notícia: El Gremi d’Hotels i Renfe llancen ofertes combinades per contrarestar la suspensió del MWC
Comparteix
S'ofereixen paquets amb descomptes superiors al 30% per a viatges i allotjament en hotels de 3 i 4 estrelles
La GSMA reitera que anul·lar el MWC és “dolorós” però que és la decisió “correcta”
Notícia: La GSMA reitera que anul·lar el MWC és “dolorós” però que és la decisió “correcta”
Comparteix
L'empresa organitzadora vol deixar clar que la salut i la seguretat són les "prioritats"
El Govern crea una comissió interdepartamental per seguir l’impacte de l’anul·lació del MWC
Notícia: El Govern crea una comissió interdepartamental per seguir l’impacte de l’anul·lació del MWC
Comparteix
Estarà formada per Economia, Presidència, Treball, Polítiques Digitals i Empresa
El màxim responsable del Mobile envia una carta de disculpa a tots els convidats
Notícia: El màxim responsable del Mobile envia una carta de disculpa a tots els convidats
Comparteix
"Sabem que la notícia serà una gran decepció", indica el responsable de la GSMA en una carta enviada als assistents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa