Els ‘riders’ guanyen el pols i Glovo canvia les tarifes després de les protestes a Barcelona

Modifica el sistema que, segons els manifestants, induïa els repartidors a acceptar cobrar tarifes més baixes

Glovo ha anunciat canvis en la tarifa que permet als riders escollir el preu de la comanda després de l’onada de protestes dels últims dies, coincidint amb l’entrada en vigor de la llei rider. Segons ha informat l’empresa aquest dimecres, els repartidors podran multiplicar entre 1 i 1,3 el preu de cada enviament, però mai reduir-lo.

Fins ara, la plataforma situava aquest multiplicador entre 0,7 i 1,3, una fórmula que, segons Glovo, permetia a cada repartidor establir la seva pròpia tarifa. No obstant això, els repartidors asseguraven que l’aplicació donava preferència als que escollien un multiplicador més baix –i per tant un preu menor- amb la “clara intenció” de “generar divisions” entre treballadors.

Consultada per l’ACN, Glovo no ha especificat quan es posarà en marxa el nou sistema. “Estem recopilant tots els comentaris i aplicant diferents canvis que ajudin a millorar l’experiència del repartidor”, indiquen en un comunicat.

Aquesta mateixa setmana, la companyia assegurava que no havia detectat “un ús preferent” pels multiplicadors més baixos i argumentava que la caiguda de comandes que havien patit alguns repartidors responia a una reducció de la demanda lligada a la temporada d’estiu. En aquest sentit, confien que l’activitat tornarà a la normalitat a partir de l’última setmana d’agost i que la nova operativa es consolidarà “en els pròxims dies”.

Més informació

Nou comentari