Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port inverteix més de mig milió d’euros en plaques solars per reduir el consum elèctric

El Port de Barcelona invertirà 512.000 euros en la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques, el canvi dels equips d’il·luminació i el sistema de control per a la regulació climàtica de l’Àrea Punt d’Inspecció de Frontera (PIF). El projecte estarà cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), que aportarà la meitat de l’import de les obres. Segons ha informat el port a través d’un comunicat, aquesta actuació millorarà l’eficiència energètica de l’espai, reduint en un 67% el consum elèctric. A més, l’energia generada per les plaques solars permetrà un consum directe de 233.000 kWh a l’any, l’equivalent a un 40% del consum de l’edifici.

El port calcula que el retorn de la inversió s’aconseguirà en set anys. Aquesta inversió s’emmarca en el procés de transició energètica que té com a objectiu establir un model basat en energies renovables, complint els objectius que s’han fixat la Unió Europea i l’Organització Marítima Internacional (OMI) per a la reducció d’emissions entre els anys 2030 i 2050. Algunes de les principals actuacions són la promoció de la generació d’energia renovable a la zona portuària, la promoció de nous combustibles de zero emissions de carboni per a vaixells, vehicles pesants i maquinària de terminal i l’electrificació dels molls per permetre la connexió elèctrica dels vaixells.

Més notícies

Energia renovable per micromecenatge

Notícia: Energia renovable per micromecenatge
Comparteix
Una comunitat de veïns és autosuficient gràcies a unes plaques solars finançades per 'crowdlending'
Notícia: Energia renovable per micromecenatge - Mobile

Barcelona estrenarà el 2021 els primers pisos protegits amb plaques solars per autoabastir-se

Notícia: Barcelona estrenarà el 2021 els primers pisos protegits amb plaques solars per autoabastir-se
Comparteix
Són les tres primeres promocions municipals, dues a Sant Martí i una a Nou Barris, pensades per fomentar l’autoconsum compartit
Notícia: Barcelona estrenarà el 2021 els primers pisos protegits amb plaques solars per autoabastir-se - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa