Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estrenarà el 2021 els primers pisos protegits amb plaques solars per autoabastir-se
  • CA

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) ha adjudicat la construcció de tres edificis d’habitatge protegit que incorporaran plaques solars per fomentar l’autoconsum energètic compartit que haurien d’estar llestos al llarg del 2021. Es tracta de les tres primeres promocions públiques –dues situades a Sant Martí i una a Nou Barris– que utilitzaran la coberta de l’immoble per generar electricitat que després servirà per alimentar part del consum que es produeixi tant als pisos com als espais comuns de la comunitat de veïns, com pot ser l’enllumenat de l’escala o els ascensors.

En total, es construiran 176 pisos protegits amb una inversió global de gairebé 24 milions d’euros, tot i només 149 estaran preparats per autoabastir-se. Un dels projectes, que s’ha adjudicat fa pocs dies, s’ubicarà al carrer Puigcerdà número 100, al barri del Besòs i el Maresme (Sant Martí) i preveu la construcció de 48 habitatges tutelats per a gent gran en un edifici de set pisos que tindrà un casal d’avis a la planta baixa. L’obra, que costarà 10,5 milions d’euros, també inclou la construcció d’un altre edifici de 27 habitatges socials a la mateixa illa de cases, però en aquest cas no està dins del programa d’autoconsum energètic compartit.

A mitjans de novembre també es va formalitzar l’adjudicació de les obres d’un edifici de 47 habitatges de lloguer a l’avinguda Escolapi Càncer número 10, a Torre Baró (Nou Barris). El tercer immoble, al carrer Lluís Borrassà número 23, també al Besòs i el Maresme, tindrà 10 plantes i disposarà de 54 habitatges de lloguer. En tots dos casos la idea del consistori és col·locar les plaques solars al terrat de l’edifici i l’energia que es generi es repartirà entre els veïns, que tindran una càrrega individual per gestionar. En canvi, el del carrer Puigcerdà serà el mateix IMHAB qui gestionarà l’escomesa energètica de manera integral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa