Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port defensa que l’Hermitage té “perfecta cabuda” a la Nova Bocana
  • CA

El Port de Barcelona ha explicat que l’aprovació de la concessió administrativa per a desenvolupar el Museu Hermitage a la Nova Bocana està condicionada al fet que en el termini de dos mesos es presenti un projecte conjunt entre l’Hermitage i el Gran Teatre de Liceu. En un comunicat ha afegit que l’aprovació d’aquesta concessió per desenvolupar aquest projecte en el recinte portuari també haurà de comptar amb l’aprovació d’un conveni entre el Port i l’Ajuntament, que aquest dimecres ha votat en contra d’aquest tràmit.

“Amb aquesta decisió, el Port de Barcelona dona per resolt el tràmit administratiu com a resposta a la sol·licitud presentada pels promotors del projecte Hermitage, que suposaria atreure una inversió privada d’uns 50 milions d’euros i 377 nous llocs de treball“, segons el Port.

En aquest sentit, ha recordat que la concessió requereix del conveni exprés amb l’Ajuntament perquè “la ciutat marqui el perfil del projecte”, i ha demanat al concessionari que l’edifici projectat per l’arquitecte Toyo Ito obtingui el certificat internacional Llegiu Platinium.

Aquest certificat garanteix que es tracta d’un edifici saludable i respectuós amb el medi ambient i que compleix uns estàndards de sostenibilitat, entre els quals destaca l’optimització del consum d’energia i aigua, entre d’altres.

Centre multidisciplinar

Per al Port, el projecte de l’Hermitage “té perfecta cabuda” en la Nova Bocana, i ha afegit que l’acord de col·laboració amb el Liceu té com a objectiu impulsar un centre cultural multidisciplinari i transversal arrelat a la ciutat.

“Aquesta col·laboració faria possible un concepte de centre d’art total, en el qual convisquin activitats diverses i entitats de referència de Barcelona”, ha expressat l’autoritat portuària després del consell d’administració.

Més notícies
Projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona / ACN - Hermitage
El Port dona llum verda a l’Hermitage amb el rebuig de l’Ajuntament
Notícia: El Port dona llum verda a l’Hermitage amb el rebuig de l’Ajuntament
Comparteix
El govern municipal estudia quines mesures legals pot emprendre per frenar el projecte
Imatge d'arxiu d'Elsa Artadi. / ACN (Guillem Roset)
Artadi celebra que el govern municipal rectifiqui amb l’Hermitage
Notícia: Artadi celebra que el govern municipal rectifiqui amb l’Hermitage
Comparteix
La presidenta del grup municipal de JxCat celebra que l'Ajuntament rectifiqui amb l'Hermitage

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa