El Nàutic se suma a la represa de les fires i obrirà portes a l’octubre

Continua el degoteig de fires que, després de susprendre’s per la Covid al 2020, reprenen les seves edicions enguany. Un dels clàssics del calendari firal barceloní, el Saló Nàutic, tindrà lloc del 12 al 17 d’octubre al Port Vell i apostarà per la sostenibilitat i la innovació per consolidar el creixement de el sector. La Fira de Barcelona ha explicat aquest dijous que el saló també posarà el focus en fidelitzar nous aficionats a la nàutica a l’escenari post-Covid i donarà suport esdeveniments esportius de tot l’Estat.

L’edició número 59 del certamen tornarà al Port Vell de Barcelona després de posposar-se el 2020. El Saló pretèn ser aquest cop “la plataforma comercial i divulgativa que ajudi a consolidar la reactivació de el sector”. Segons dades de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (Anen), les vendes ha crescut un 15,86% des de gener a maig d’aquest any pel que fa a el mateix període de 2019.

El Saló Nàutic posarà l’accent en estimular la transició ecològica del sector a través de la innovació i l’economia blava, amb la mostra d’embarcacions i iniciatives sostenibles. La nova edició de el Saló Nàutic s’aplicarà el protocol de seguretat i prevenció anti-Covid 19 que Fira de Barcelona ha desenvolupat en col·laboració amb la consultora especialitzada en la gestió de riscos, Aon, i l’assessorament de l’Hospital Clínic de Barcelona.

10.000 assistents en el retorn al Fòrum

Per altra banda, 10.267 professionals i congressistes del sector industrial han pres part de la cinquena edició de la fira Advanced Factories, que ha tancat les portes aquest dijous. La mostra, que té Barcelona com a seu, ha generat un impacte econòmic de 16 milions d’euros a la ciutat, segons afirmen els seus organitzadors, que subratllen que durant aquesta setmana s’han reobert 17 hotels. L’objectiu del certamen, que s’ha dut a terme al Centre de Congressos Internacional de Barcelona des de dimarts, és impulsar la competitivitat industrial a través de l’automatització, la robòtica, la intel·ligència artificial i la ciberseguretat. Ha estat la primera fira presencial celebrada a Catalunya el 2021, en el marc de la pandèmia de la covid-19.

Nou comentari

Més notícies
Estand de l'Advanced Factories, al Centre de Convencions Internacional / Aina Martí / ACN

El Fòrum espera rebre 10.000 assistents en la primera fira postpandèmica

El Centre de Convencions Internacional reprèn el pols acollint la fira industrial Advanced Factories
Saló Automobile de Barcelona / Fira

El Saló de l’Automòbil s’ajorna fins a la tardor per les absències de grans marques

Fira de Barcelona argumenta que el sector s'està veient afectat per la crisi dels semiconductors