Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern autoritza el conveni per a l’ampliació de Fira de Barcelona
  • CA

El Govern ha autoritzat aquest dimarts la subscripció del conveni de col•laboració per al finançament de l’ampliació i renovació dels espais de la Fira de Barcelona. El nou acord concreta les aportacions econòmiques que els accionistes hauran de fer en els pròxims sis anys a la societat que vehicula l’ampliació del recinte, Fira 2000, per portar a terme les obres als espais de Gran Via i Montjuïc. La Generalitat és l’accionista majoritària de l’empresa, amb un 55,2% de la participació a través del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

El Govern també ha aprovat autoritzar la conselleria a tramitar un expedient de despesa pluriennal de 71,34 milions d’euros distribuïts entre 2020 i 2025. El conveni preveu una aportació per part de la Generalitat de 4,35 milions d’euros durant el 2020 i 2021 i una altra de 83,73 milions en el període comprès entre 2022 i 2026. Les institucions signants del conveni es comprometen a redactar-ne un de nou el 2026, amb les aportacions necessàries per al període entre 2027 i 2031.

Les institucions signants són la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona. El projecte financer per a l’ampliació del recinte es va aprovar a finals de 2019, però la pandèmia ha endarrerit la subscripció del conveni.

Més notícies
El president de la Fira de Barcelona, Pau Relat, al Fòrum Europa Tribuna Catalunya / ACN
Fira de Barcelona manté el projecte d’ampliació: “Té més sentit que mai”
Notícia: Fira de Barcelona manté el projecte d’ampliació: “Té més sentit que mai”
Comparteix
Pau Relat ha assegurat que l’organització farà de “motor de l’activitat econòmica del país”
El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, en una imatge d'arxiu / ACN
La Fira es blinda per allunyar la Covid19 dels congressos
Notícia: La Fira es blinda per allunyar la Covid19 dels congressos
Comparteix
La represa dels congressos es farà amb “la màxima seguretat”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa