El Govern ha aprovat aquest dimarts ajornar l’entrada en vigor de l’increment de la taxa turística fins a l’1 de gener de 2021 per “acompanyar” el sector davant l’impacte del coronavirus. Segons ha informat el vicepresident, Pere Aragonès, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el Govern ha aprovat també un ajornament del pagament dels impostos.

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ja va anunciar a l’abril que l’Ajuntament ajornaria el recàrrec municipal a la taxa turística. “Es posposa almenys fins després de la campanya d’estiu”, va avançar Collboni. Aquest recàrrec era una de les mesures estrella del nou mandat, pactada amb partits de l’oposició, per incrementar la recaptació del consistori. 

Segons ha detallat Aragonès, en el cas de la taxa als habitatges buits, s’ampliarà el termini en set dies, mentre que, en el cas de l’impost de successions s’allargarà dos mesos. El també conseller d’Economia i Hisenda ha assegurat que l’objectiu de les mesures és donar “oxigen” al teixit empresarial i “fer costat” a l’economia productiva, especialment als sectors més afectats per les restriccions de la mobilitat.

Nou comentari