Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Duran i Lleida obre una acadèmia per formar líders polítics i econòmics

L’Acadèmia Europea Leadership (AEL) arrencarà el seu primer curs el proper 17 de setembre a Barcelona amb la voluntat de formar joves “en lideratge polític, econòmic i social del segle XXI”. “Volem donar noves oportunitats a joves de talent –d’entre 21 i 30 anys- que no poden accedir als cursos de les escoles més prestigioses per motius econòmics”, ha volgut deixar clar el president de l’AEL, l’exlíder d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida. La matrícula té un un preu simbòlic de 250 euros.

L’Acadèmia compta amb el suport de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball, que cedeix les seves instal·lacions. Segons els seus impulsors, té un marcat caràcter europeista i parteix de la convicció que “en els valors de la construcció europea hi ha la millor resposta a la xacra del populisme”.

“Volem també que l’Acadèmia Europea Leadership comporti per als alumnes una punt d’inflexió en la seva formació i en la seva vida professional”, ha continuat Duran i Lleida. Per facilitar l’accés d’aquests joves sense els recursos necessaris per optar a tradicionals escoles de negocis com Esade o IESE, s’oferirà un sistema de beques, a banda d’una matrícula simbòlica de 250 euros. Les classes es faran a la seu de Foment de Treball a partir d’un conveni amb la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials -que cedeix sense cost les seves aules- i els 90 professors reclutats impartiran les classes sense cap retribució. “Cap jove de talent s’ha de quedar enrere per problemes econòmics”, ha corroborat el president de la Societat Barcelonina d’Estudis Econòmics i Socials, Josep Sánchez Llibre.

González Laya, empresaris i futbolistes

La inauguració del programa tindrà lloc el dia 17 de setembre i la primera classe inaugural l’impartirà la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, sobre els principals reptes de la política exterior espanyola. En total en aquest curs de lideratge es desenvoluparan entre 85 i 90 classes, diàlegs, conferències i col·loquis. Entre els docents -tants com sessions- hi haurà professors universitaris, professionals liberals, empresaris, periodistes, professionals de la demoscòpia i càrrecs i excàrrecs institucionals tant espanyols com de l’estranger. “Fins i tot algun futbolista de renom, si aconsegueixo convèncer-lo”, ha puntualitzat Duran i Lleida.

“Aquesta iniciativa de l’AEL incorpora aquesta important dimensió social. Els lideratges del segle XXI no poden dependre de la capacitat econòmica, sinó del talent, dels mèrits personals i professionals“, ha reblat Sánchez Llibre. “Els dirigents del futur han de ser formats de manera diferent a com ho han estat anteriorment. Hi ha reptes com la ciberseguretat que eren impensables fa un temps”, ha reflexionat el president de l’AEL. “Un dirigent polític, empresarial, sindical o social ha de conèixer l’impacte de la ciberseguretat en la societat actual i en el món empresarial. I qui diu la ciberseguretat, també, la geopolítica i la sostenibilitat”, ha precisat Duran i Lleida.

L’Acadèmia Europea Leadership forma part d’una xarxa d’escoles amb les quals farà activitats conjuntes com l’Scuola de Politiche d’Itàlia o l’Academie Notre Europe de l’Institut Jacques Delors de París. Enrico Letta presidirà la Comissió d’Admissions, integrada també per l’empresari Joan Rosell, expresident de Foment i de la CEOE, i per Pilar Fernández Bozal, degna de la Facultat de Dret de la Universitat Internacional de Catalunya. El programa inclourà nou mòduls: Unió Europea i relacions internacionals, Institucions, Desenvolupament Sostenible, Economia Social de Mercat, Tecnologia i Innovació, Comerç Internacional, Comunicació, Lideratge i la Cultura en l’era digital.

Més notícies
Una viatgera consultant les pantalles informatives a l'Aeroport del Prat / ACN

Dret a decidir sobre l’aeroport: una altra batalla perduda?

Notícia: Dret a decidir sobre l’aeroport: una altra batalla perduda?
Comparteix
L’anunci d’AENA d’ampliar el Prat deixa en un segon pla una reivindicació clau per al país. Experts i món econòmic apunten quines opcions hi ha
Notícia: Dret a decidir sobre l’aeroport: una altra batalla perduda? - Mobile
Actuació tàctica en la mobilitat de la cruïlla Rocafort-Consell de Cent / Ajuntament de Barcelona

Dos milions d’euros per subvencionar la recerca científica

Notícia: Dos milions d’euros per subvencionar la recerca científica
Comparteix
L'Ajuntament i la Fundació La Caixa finançaran projectes centrats en la mobilitat i el medi ambient
Notícia: Dos milions d’euros per subvencionar la recerca científica - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa