Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Dos milions d’euros per subvencionar la recerca científica

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació La Caixa destinaran dos milions d’euros a subvencionar projectes de recerca científica entre 2021 i 2022. D’aquests, 1,2 milions els aportarà el consistori i els altres 800.000 euros, la fundació privada.

Segons ha informat l’Ajuntament aquest dilluns, se celebraran dues convocatòries –d’un milió d’euros cada una- emmarcades en el Pla Barcelona Ciència 2020-2023, que té com a objectiu “afrontar els reptes urbans de ciutat més urgents”. En aquest sentit, la inversió es destinarà a projectes centrats a millorar la mobilitat a la ciutat, vetllar per la protecció del medi ambient, tenir cura de la qualitat de vida de la ciutadania i fer front als reptes de la sostenibilitat.

Tal com exigeix l’Ajuntament, el projectes han d’abordar els reptes urbans des d’una perspectiva “interdisciplinària i metropolitana” i tenir l’objectiu de proporcionar “evidències científiques per a inspirar decisions polítiques futures a la ciutat”. Les iniciatives seleccionades s’hauran d’executar en un termini màxim de 18 mesos i la composició dels grups de recerca ha de contemplar la dimensió de gènere.

Els projectes que aspirin a rebre les ajudes els hauran de presentar grups formats per un mínim de tres entitats diferents que treballin en cooperació amb la finalitat de “fomentar sinergies”. Les agrupacions poden estar formades per institucions com universitats, instituts de recerca, centres de recerca i desenvolupament o organismes públics de recerca, enter d’altres. En qualsevol cas, en cada agrupació hi ha d’haver un mínim de dues institucions que tinguin la recerca com una de les seves principals activitats. El termini per presentar els projectes estarà obert fins al pròxim 13 de setembre.

Més notícies
Vista del 'claustre dels gats' del monestir de Pedralbes, recent restaurat / Meritxell M. Pauné

Barcelona destina 10,6 milions al manteniment del patrimoni històric de la ciutat

Notícia: Barcelona destina 10,6 milions al manteniment del patrimoni històric de la ciutat
Comparteix
L'Ajuntament ha adjudicat el contracte per conservar monuments, edificis, el Park Güell i el Monestir de Pedralbes
Notícia: Barcelona destina 10,6 milions al manteniment del patrimoni històric de la ciutat - Mobile
Els equips de l'Ajuntament i la Generalitat, reunits aquest dijous / Govern

Generalitat i Ajuntament reprenen les reunions bilaterals sobre cultura

Notícia: Generalitat i Ajuntament reprenen les reunions bilaterals sobre cultura
Comparteix
La consellera Garriga i el tinent d'alcaldia Subirats fan una primera presa de contacte per treballar la coordinació
Notícia: Generalitat i Ajuntament reprenen les reunions bilaterals sobre cultura - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa