Diverses entitats acusen l’alternativa al MWC de ser un “esdeveniment de voltors financers”

Collboni contesta les crítiques per la presència d'Airbnb i Uber al Tech Spirit: "L'Ajuntament no hi té a veure"

L’alternativa al MWC ja té detractors. Elite Taxi, el Sindicat de Llogaters, la Intersindical i Riders X Derechos, han fet un comunicat conjunt on acusen el Tech Spirit Barcelona de ser un “esdeveniment de voltors financers”. “Gràcies a l’activitat d’Uber, AirBnb y Glovo hi ha milers de famílies passant-ho molt malament”, expliquen al comunicat.

Segons ells, el Tech Spirit es tracta “d’un esdeveniment d’especuladors financers que estan ofegant la classe treballadora i acomiadant milers de famílies”. És per això que les entitats asseguren que es plantejaran “molt seriosament mobilitzacions molt dures” contra el Tech Spirit. “Ens expulsen dels nostres barris, ens sotmeten a treball precari, s’emporten els nostres impostos, se salten les lleis i, a més, venen a riure’s a casa nostra”, lamenten.

“Aquest esdeveniment hauria de servir de focus on el món vegi que Barcelona és una ciutat que es defensa dels voltors financers i que planta cara al capitalisme de plataforma en totes les seves formes”, sentencien.

L’Ajuntament “no hi té a veure”

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha contestat les crítiques per la presència d’Airbnb o Uber al congrés alternatiu al Mobile World Congress (MWC) tot afirmant que l’Ajuntament “no hi té a veure”. 

Amb tot, el socialista ha recordat que aquestes companyies ja havien de participar en el congrés d’start-ups organitzat per GSMA, 4 years from now (4yfn)

“Ni els convidem ni desconvidem. Són empreses que tenen activitat en el sector, que participaven al 4 years from now i algunes d’elles han confirmat que seguiran participant al Tech Spirit”, ha dit. “No és un esdeveniment que organitza l’Ajuntament”, ha afegit.

Més informació

Nou comentari