Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hotels i restaurants baixaran preus per mantenir l’activitat durant la setmana del Mobile
  • CA

El Mobile World Congress (MWC) no estarà a Barcelona pel coronavirus, però els sectors afectats volen parar el cop i mantenir l’activitat durant els quatre dies que havia de durar el congrés internacional. És per això que Turisme de Barcelona, el consorci format per l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats per promocionar la ciutat, ha impulsat juntament amb els hotels, restaurants i el sector cultural la Barcelona Opportunity Week.

Durant la setmana que s’havia de celebrar l’esdeveniment els tres sectors llançaran ofertes per atraure visitants i per intentar que els congressistes que havien de venir ho facin igualment tot i que que s’hagi cancel·lat el congrés de mòbils, segons ha explicat el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni (PSC). Com a part de la Barcelona Opportunity Week, els operadors turístics crearan ofertes que inclouran hotels, restaurants i activitats culturals perquè vinguin més visitants i mantenir l’activitat que es preveia gràcies al congrés. “I, per què no, que vinguin els congressistes que havien de participar en l’esdeveniment”, ha declarat Collboni.

El consistori ha acollit aquest matí una reunió en què han participat representants municipals, la UGT, CCOO, Turisme de Barcelona, l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR), Fira de Barcelona i el Gremi de Restauració. Tots ells han mantingut un to “d’agraïment” amb l’Ajuntament, segons ha dit Collboni en l’atenció a mitjans posterior a la trobada. 

[r:3]

Una fira alternativa durant els dies del MWC

Paral·lelament, Collboni ha donat més detalls sobre la fira alternativa que intentarà substituir el congrés internacional. S’anomenarà Barcelona Tech Spirit i se celebrarà la setmana que s’havia de fer el Mobile. Està impulsada per Barcelona Tech City. 

[r:1]

En aquesta fira els organitzadors intentaran mantenir les reunions, trobades i seminaris que s’havien de celebrar en el marc del 4 Years From Now (4YFN), que està preparat per la GSMA, l’associació que organitza el MWC. “No es pretén fer un MWC ni un 4Y4N, però si un esdeveniment d’emprenedoria que permeti donar força a l’ecosistema”, va apuntar Barcelona Tech City dijous a través del seu compte de Twitter.

“Són dues reaccions en positiu que fan els sectors productius de la ciutat per mantenir al màxim l’activitat prevista en la setmana del MWC”, ha resumit el primer tinent d’alcaldia de Barcelona. 

El president d’APARTUR, Enrique Alcántara, ha posat en valor que “el sector s’està movent ràpid” per “gestar” esdeveniments que impulsin la ciutat malgrat la cancel·lació del congrés de mòbils. Alcántara ha reivindicat l'”esforç” del sector per respondre al cop que representa la suspensió del Mobile, i ha xifrat en 14 milions les pèrdues que suposa la decisió de la GSMA. Sobre demandes a l’organització per exigir compensacions econòmiques, Alcántara ha descartat que els apartaments turístics les presentin.

[r:2]

El president del Gremi de Restauració, Pere Chias, ha calculat que el sector deixarà d’ingressar entre “25 i 35 milions d’euros” durant la setmana del Mobile. 

Respecte a les conseqüències per a Fira de Barcelona, per a la qual el MWC representa el 30% dels ingressos anuals, Collboni ha precisat que la fira alternativa Barcelona Tech Spirit no es farà en aquest espai. Quant a la participació de la institució en les activitats que volen pal·liar els efectes de la decisió dels organitzadors del congrés, el primer tinent d’alcaldia ha comentat que no hi estaran presents i, per tant, no se’n beneficiaran. 

Més notícies
Barcelona Tech City impulsa una fira alternativa al 4YFN durant els dies en què hi havia el Mobile
Notícia: Barcelona Tech City impulsa una fira alternativa al 4YFN durant els dies en què hi havia el Mobile
Comparteix
L'esdeveniment pretén ser un "punt de trobada" entre les 'startups' i els principals fons "europeus i espanyols"
El màxim responsable del Mobile envia una carta de disculpa a tots els convidats
Notícia: El màxim responsable del Mobile envia una carta de disculpa a tots els convidats
Comparteix
"Sabem que la notícia serà una gran decepció", indica el responsable de la GSMA en una carta enviada als assistents
Els organitzadors del MWC, sobre la suspensió: “Ha estat per una causa de força major”
Notícia: Els organitzadors del MWC, sobre la suspensió: “Ha estat per una causa de força major”
Comparteix
Les administracions no van fer "cap gestió extraordinària" per salvar el congrés internacional

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa