Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou diumenge d’obertura: no tots els centres comercials de Barcelona obren

Nou diumenge d’obertura comercial a la ciutat. Fins al 15 de setembre, els comerços de les àrees turístiques de la ciutat poden lliurement obrir entre les 12 h i les 20 h per una normativa especial que va aprovar l’Ajuntament el 2022. Per tant, encara queden per obrir els diumenges 13, 20, 27 d’agost, i també el 3 i el 10 de setembre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya. I més enllà d’aquesta regulació municipal, encara queden alguns festius que ha autoritzat la Generalitat de Catalunya per poder obrir botigues abans que acabi l’any: 12 d’octubre; 26 de novembre; 6, 8, 17 i 24 de desembre.

Dos centres comercials no poden obrir

Però on poden obrir i on no els comerços aquest diumenge i els que queden de festius permesos? Hi ha 27 zones considerades turístiques de la ciutat on les marques poden obrir aquests diumenges si ho desitgen, el que s’anomena zona turística per obertura comercial. Però hi ha dues zones on no es pot obrir tot i que hi ha centres comercials. Es tracta de Sant Andreu i a Nou Barris. D’aquesta manera, ni Westfield La Maquinista ni el SOM Multiespai -antic Heron City- poden obrir portes aquest diumenge. Per contra, trobareu obert L’Illa Diagonal, el Maregmàgnum, Diagonal Mar, Glòries, Centre de la Vila i Les Arenas, però no Gran Via 2, a l’Hospitalet, ni tampoc Splau, a Cornellà de Llobregat.

I el 2024?

També tindrem dies festius de lliure obertura. Consell Assessor de Comerç de Catalunya ha aprovat els 10 diumenges i festius d’obertura comercial per al 2024. I quins seran aquests dies en què els establiments podran apujar la persiana? Seran el 7 de gener -moltes botigues donaran el tret de sortida a les rebaixes d’hivern-, el 30 de juny, el 12 d’octubre i l’1, el 8, el 15, el 22 i el 29 de desembre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a agost 11, 2023 | 10:20
    Pol agost 11, 2023 | 10:20
    Millor que tanquin tots aquests "centres" en festius i vacances, tothom té dreta a la conciliació familiar i a vacances, a més a més amb aquestes "superfícies" tancades hi ha menys compres compulsives o inútils. Si volen obrir que es posin a atendre el public, els "inversors" i "especuladors" que les controlen... Ai! No, que son de vancances.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa