Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els dos centres comercials de Barcelona que estan tancats aquest diumenge d’obertura

Aquest 21 de maig es va donar el tret de sortida a la segona marató comercial de la ciutat en diumenges i festius, que s’allargarà fins al pròxim 15 de setembre. Per una normativa especial que va aprovar l’Ajuntament el 2022, les zones turístiques de la ciutat veuran persianes apujades tots els diumenges d’aquests quatre mesos en aquells establiments i centres comercials que ho desitgin. L’horari establert és de 12h a 20h. Després de dos diumenges comercials ja gastats, ara a Barcelona li queden els dies 11, 18, 25 de juny, 2, 9, 16,23 i 30 de juliol, el 6, 13, 20, 27 d’agost, i també el 3 i el 10 de setembre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya. En total, sumant-hi altres festius nacionals, seran 30 diumenges. I més enllà d’aquesta regulació municipal, hem de sumar els festius que ha autoritzat la Generalitat de Catalunya per poder obrir botigues: 25 de juny; 12 d’octubre; 26 de novembre; 6, 8, 17 i 24 de desembre.

Una botiga d’un centre comercial / Unibail-Rodamco-Westfield

La Maquinista i SOM Multiespai, tancats

S’han determinat fins a 27 zones considerades turístiques de la ciutat on les marques poden obrir aquests diumenges si ho desitgen, el que s’anomena zona turística per obertura comercial. Però parlem ara de les zones on no es pot obrir i, en canvi, hi ha centres comercials. A Barcelona passa a Sant Andreu i a Nou Barris. D’aquesta manera, ni Westfield La Maquinista ni el SOM Multiespai -antic Heron City- poden obrir portes aquest diumenge. Per contra, si voleu anar a un centre comercial, passejar pel centre o qualsevol eix comercial que estigui inclòs en aquestes zones turístiques, recordeu que les botigues no poden obrir fins a les 12 h, i que el tancament s’avança a les 20 h. Pel que fa a centres comercials, trobareu obert L’Illa Diagonal, el Maregmàgnum, Diagonal Mar, Glòries, Centre de la Vila i Les Arenas, però no Gran Via 2, a l’Hospitalet, ni tampoc Splau, a Cornellà de Llobregat.

Calendari del 2024

El Consell Assessor de Comerç de Catalunya ha aprovat els 10 diumenges i festius d’obertura comercial per al 2024. I quins seran aquests dies en què els establiments podran apujar la persiana? Seran el 7 de gener -moltes botigues donaran el tret de sortida a les rebaixes d’hivern-, el 30 de juny, el 12 d’octubre i l’1, el 8, el 15, el 22 i el 29 de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa