Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Denuncien un presumpte ús il·legal de certificats digitals en les eleccions a la Cambra de Barcelona
  • CA

El president d’ANF Autoritat de Certificació, Florencio Díaz, ha presentat una denúncia davant el Ministeri d’Economia i l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per un presumpte ús il·legal dels certificats digitals per a les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona. En un comunicat aquest diumenge, Díaz ha informat que ha denunciat “un possible encreuament de bases de dades i creació de perfils sense el consentiment dels interessats”.

Díaz ha assegurat que s’està sol·licitant la delegació d’ús del certificat electrònic per poder votar en les eleccions, i ha criticat que “aquest ús, sota la normativa, és il·lícit, ja que ni el propi titular del certificat posseeix el dret de delegar-ne l’ús i la persona que l’utilitzés incorreria en una suplantació d’identitat”. Ha concretat que la intenció de la denúncia és “mostrar la preocupació per la ruptura de l’esperit sobre el qual es fonamenta la certificació digital”, que segons ell és la identitat dels titulars dels certificats, la integritat i el no repudi.

“El que es desprèn dels fets exposats és que es posa en perill la situació de la certificació electrònica a Espanya i, per extensió, a Europa”, ha sostingut Díaz. A més, ha comunicat a l’AEPD un possible encreuament de bases de dades i creació de perfils sense el consentiment dels interessats “que ha tingut com a objectiu filtrar persones que tenen dret a votació i que, a la vegada, són clients de determinats despatxos professionals i afectes per una determinada línia política”, recull la denúncia.

Aquest presumpte encreuament de dades, “sense coneixement ni que consti el consentiment dels interessats, podria pressuposar un tractament no autoritzat per a la generació de perfils dels quals conseqüentment es dedueix una determinada ideologia política”, continua la denúncia presentada.

Més notícies
Ramon Masià vol evitar un possible frau a les eleccions a la Cambra
Notícia: Ramon Masià vol evitar un possible frau a les eleccions a la Cambra
Comparteix
El candidat demana que es compleixi la normativa i es requereixi el pin d'un sol ús durant les votacions
La Cambra de Comerç es traslladarà a un nou edifici del 22@ el 2022
Notícia: La Cambra de Comerç es traslladarà a un nou edifici del 22@ el 2022
Comparteix
L'entitat construirà un edifici de 21 plantes en sòl municipal i en llogarà 13 a l'Ajuntament, que ubicarà les seves oficines administratives per estalviar costos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa