Decathlon i Lidl instal·laran a Barcelona el seu centre logístic per al sud d’Europa

La companyia francesa de material esportiu duplicarà l'espai que ja ocupa a la ZAL i la cadena alemanya de supermercats ocuparà 61.000 metres quadrats

Decathlon i Lidl han triat Barcelona per instal·lar els seus centres de distribució que donaran servei a les seves botigues del sud d’Europa. En el cas de la companyia francesa de material esportiu, llogarà una nau de 96.000 metres quadrats a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de Barcelona. Segons va avançar Expansión, Decathlon té previst moure més de 60.000 contenidors anuals des de la nova ubicació, que substituirà a la nau de 50.000 metres quadrats que ja opera a la ZAL. El nou centre donarà feina a 500 persones.

El canvi de nau no es produirà fins al 2021 perquè la ZAL –gestionada per una societat conjunta del port i la immobiliària Merlin Properties–, encara ha de construir el centre logístic, un projecte clau en mà que requerirà una inversió de 60 milions d’euros. La futura nau de Decathlon serà la segona operació logística de major envergadura dels últims anys, només superada pel centre de distribució que Amazon ha obert al polígon Mas Blau de l’Hospitalet de Llobregat, que té 210.000 metres quadrats.

[r:1]

Aquesta operació coincideix amb l’anunci de la cadena de supermercats alemanya Lidl, que ocuparà un espai de 61.000 metres quadrats a la Zona Franca de Barcelona, segons va avançar TV3. Lidl també planejaria instal·lar a Barcelona el seu centre de distribució pel sud d’Europa, en aquest cas al Polígon El Pratenc, gràcies a la seva posició privilegiada com a porta cap als grans mercats de la Unió Europa i la seva excel·lent connectivitat marítima.

El centre serà operat per Naeko Logistics i estarà situat a l’extrem de la Zona Franca més proper al port, que pertany al municipi del Prat de Llobregat. Aquest dimarts la cadena alemanya també va obrir les portes del seu establiment més gran i eficient de tot l’Estat espanyol. El supermercat, ubicat a l’històric edifici de l’antic restaurant Tres Molinos d’Esplugues, té 1.800 metre quadrats de superfície, donarà feina a 45 persones i ha costat 15 milions d’euros.

Més informació

Nou comentari