Cs acusa Canadell de voler “beneficiar-se” de “l’assetjament” a empreses no independentistes

La presidenta del grup municipal de Ciutadans titlla Colau de "còmplice" perquè desestima expressar el seu "rebuig formal" a la Cambra de Comerç

El nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, l’empresari independentista Joan Canadell, està “assetjant” les empreses de la ciutat no independentistes per “beneficiar-se’n” econòmicament i l’alcaldessa, Ada Colau, n’és “còmplice”. Aquest és el relat que la presidenta del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, María Luz Guilarte, ha col·locat aquest dilluns en el primer ple ordinari del mandat.

Guilarte –que la setmana passada va ser denunciada per Elsa Artadi, portaveu de Junts per Catalunya, per “insults als regidors independentistes”– ha tornat a ser la més bel·ligerant i agressiva amb el sobiranisme avui. Més que el PP, més que Eva Parera –la regidora del grup de Manuel Valls, que avui no hi era perquè ha anat a funeral de Jacques Chirac–, i més que els seus mateixs companys de Cs.

[r:1]

El punt de màxima tensió ha sigut al final de la sessió, en el torn de precs a l’alcaldia. Guilarte ha demanat a Colau que presenti “rebuig formal” de l’Ajuntament a la Cambra de Comerç per una pràtica de la corporació econòmica que ha definit a la seva manera i ha barrejat amb una iniviativa de l’ANC. 

En una entrevista al TOT Barcelona quan va ser escollit, Joan Canadell va explicar que actualitzaria el cens i crearia un sistema de consultes per tenir clara l’opinió de les empresaris sobre qüestions importants. I va afegir: “La primera gran consulta ha de ser si la Cambra de Comerç s’ha d’involucrar a fer efectiva la República. Ara sabem que hi ha un 4% que majoritàriament ho vol, però volem preguntar a tothom. La Cambra necessitava democratitzar-se. També preguntarem si els empresaris volen apostar per una sobirania fiscal”.

Partint d’aquest anunci, Guilarte ha assegurat avui que Canadell va anunciar que “el primer que faria seria pressionar les empreses barcelonines perquè es posicionin sobre si estan d’acord o no amb els objectius independentistes, fins i tot si es prestarien a una desobediència fiscal”. 

Aleshores, la presidenta del grup municipal de Cs ha fet un salt i ha dit: “Un cop assenyalades aquestes empreses, [la Cambra] estan elaborant una web amb un llistat d’empreses sobre la seva ideologia, sobre les que són bones, les separatistes, i les dolentes, és a dir, les que volen exercir la seva activitat sense més. I, a més a més, el senyor Canadell i altres membres del govern de la Cambra es pensen beneficiar econòmicament amb aquest assetjament i boicot, perquè d’això va el Procés per a molts. A part de vulnerar la lliure competència, introdueixen en aquest llistat, en la part de les empreses bones, les seves empreses, aquí tenen l’exemple, Petrolis Independents i Catgas”. Ho ha fet ensenyant dues imatges impreses en dos papers amb el nom d’empreses de Canadell i persones del seu entorn. El cas és, però, que eren imatges que no tenen res a veure amb la Cambra, sinó que pertanyen a la llista d’empreses de “consum estratègic” de l’ANC

Tot i així, ha continuat endavant demanant a Colau la queixa formal. L’alcaldessa s’ha limitat a dir que ella sempre s’ha manifestat “radicalment en contra de qualsevol boicot per motius ideològics”. “Igual que he estat en contra d’algunes iniciatives que hi ha hagut per boicotejar productes catalans, estic en contra que es boicotegin o que es facin llistes negres d’empreses perquè no siguin independentistes”, ha reblat.

La resposta no ha satisfet Guilarte, que ha qualificat Colau de “còmplice d’aquest separatisme que assenyala i exclou els que no comparteixen aquesta ideologia”. “Vostè també té una visió antiaeconòmica de la societat, per això els dona suport”, ha rematat, davant la cara d’estupefacció de l’alcaldessa.

Més informació

Comentaris

    Sisco 30/09/2019 6:28 pm
    Porten anys els de Ciudadanos fen boicot a totes les empreses Catalanes, i ara s'ofenen perquè la ANC recomana les empreses mes ecològiques i sostenibles per preservar el planeta, "Quins c...lons"

Nou comentari