Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crítiques per la “discriminació” de Barcelona: se suspèn el MWC i es mantenen altres fires europees
  • CA

Comencen a alçar-se veus crítiques amb l’onada de pànic que ha provocat baixes en cadena al MWC i finalment la cancel·lació de l’esdeveniment. Aquest dimecres a la tarda qui ha parlat més clar en aquest sentit ha sigut el Gremi d’Hotelers, que s’ha queixat de “l’alarma infundada”. Tanmateix, aquest dijous al matí, Jordi Mestres s’ha mostrat esperançat en una entrevista a Catalunya Ràdio: “La part positiva de tot aquest accident és que tindrem el MWC fins el 2023”. Per la seva banda, Joan Gaspart ha estat més contundent i ha parlat de “discriminació” de Barcelona.

Quan encara no se sabia que al GSMA decidiria suspendre el congrés –tot i que s’intuïa– Gaspart ha retret a empreses com Vodafone, que havia anunciat que cancel·lava la seva participació en l’esdeveniment tot i formar part de l’associació empresarial que l’organitza–, la seva decisió. Per a Gaspart, la capital catalana està en desavantatge de manera incomprensible respecte de ciutats com Amsterdam i Ginebra, que en plena alerta sanitària pel coronavirus estan tirant endavant les seves fires. 

El president del grup hoteler Husa s’ha preguntat per què no hi ha hagut cap retirada del saló de l’automòbil de Ginebra o de la fira Integrated Systems Europe (ISE) d’Amsterdam. “Si els informes mèdics fossin negatius, ho serien per a tot Europa, no només per a Barcelona”, s’ha queixat. I ha demanat a Vodafone que reconsiderés la seva posició. Tot i així, ja era massa tard, perquè poques hores després s’ha sabut que la GSMA tirava la tovallola i desistia de fer el MWC 2020. En la mateixa línia, Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona s’ha preguntat per què se suspèn el MWC si altres “esdeveniments s’estan celebrant a Europa” i ha xifrat en 25 milions d’euros les pèrdues econòmiques per la cancel·lació del Mobile. Tito Alvárez, per la seva banda, ha fet una estimació de pèrdues d’entre el 20 i el 30% en el sector del taxi.

El més curiós del cas és que la fira d’Amsterdam ISE s’ha de celebrar l’any que ve a Barcelona i que una quarantena d’empreses catalanes especialitzades en imatge i so, hàbitat, domòtica, ‘lighting’, turisme i productores d’esdeveniments hi participen.

L’any passat, la fira va reunir més de 81.000 assistents i 1.300 expositors procedents de prop de 200 països. En el marc del congrés, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha inaugurat una jornada sobre el rol de les dones al sector. La consellera ha subratllat que representen “només el 14% de la força de treball de la indústria”, així com el 28% dels llocs de treball, informa l’ACN.

Ciutadans acusa Colau de “falta de lideratge”

Paral·lelament a les paraules de Gaspart, la presidenta del grup municipal de Ciutdans a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, i el PSC  –el seu soci en l’equip de govern– de “falta de lideratge” per aconseguir que es mantingués la cita, que és clau per a Barcelona.

CCOO acusa les empreses de “gestió alarmista”

Per al sindicat CCOO, en canvi, la culpa de la cancel·lació és de “la gestió alarmista d’empreses tecnològiques que des de la supremacia de la globalització menyspreen els efectes locals”. En una piulada a Twitter, el líder sindical ha demanat que ara les administracions facin plans de contingència per pal·liar les conseqüències econòmiques i per a l’ocupació que pot tenir aquesta cancel·lació.

Més notícies
El Gremi d’Hotels critica “l’alarma infundada” pel coronavirus que ha fet caure el MWC
Notícia: El Gremi d’Hotels critica “l’alarma infundada” pel coronavirus que ha fet caure el MWC
Comparteix
L'associació reconeix que hi ha hagut cancel·lacions però encara no té una xifra definitiva
El Mobile cancel·la l’edició d’aquest any pel coronavirus
Notícia: El Mobile cancel·la l’edició d’aquest any pel coronavirus
Comparteix
GSMA, el consorci que organitza l'esdeveniment, suspèn el congrés d'enguany
Vodafone tampoc va al MWC pel coronavirus
Notícia: Vodafone tampoc va al MWC pel coronavirus
Comparteix
En un comunicat, l'empresa diu que ha pres aquesta decisió perquè "per sobre de tot està la salut i la seguretat dels nostres treballadors"
AT&T cancel·la la participació al Mobile pel coronavirus
Notícia: AT&T cancel·la la participació al Mobile pel coronavirus
Comparteix
El proveïdor de xarxes de telefonia mòbil més important del món no vindrà a Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa