Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern confia en una reducció natural dels passatgers del transport públic en hora punta
  • CA

El Govern de la Generalitat confia que les aglomeracions al transport públic baixaran de forma natural per la reducció de la mobilitat obligada, és a dir, els desplaçaments cap a la feina o cap als centres lectius. En una compareixença aquest dijous al vespre, la portaveu de l’executiu català Meritxell Budó ha exposat la previsió que les mesures anunciades entre ahir i avui per prevenir contagis de coronavirus provoquin una “disminució d’usuaris en les hores punta”. El metro i els autobusos estarien, per tant, molt menys plens a partir d’aquest divendres.

Així, el Govern estima que l’augment del teletreball, la suspensió de classes a les universitats i escoles i els horaris flexibles a la majoria d’empreses i administracions frenaran la massificació al transport. Garantir la limitació d’aforament al 30% de la capacitat de cada vehicle era “molt complex” i s’ha descartat, ha dit. “Aconseguir reduir la mobilitat passa inexcusablement per reduir l’activitat com a país”, ha dit. “Creiem que amb menys mobilitat obligada aconseguirem un transport públic amb menys gent, que és la finalitat”, ha raonat.

Més notícies
Els conductors del metro obriran les portes perquè els viatgers no hagin de tocar els botons
Notícia: Els conductors del metro obriran les portes perquè els viatgers no hagin de tocar els botons
Comparteix
És una mesura de TMB per evitar contagis nous de coronavirus | L'empresa demana un metre de distància a les reunions
Cau un 8% el nombre de passatgers al bus i metro des de principis de setmana
Notícia: Cau un 8% el nombre de passatgers al bus i metro des de principis de setmana
Comparteix
Les dades, de TMB, són provisionals i poden variar amb el pas de les hores | Renfe intensifica la neteja i desinfecció de tots els trens de Rodalies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa