El Govern confia en una reducció natural dels passatgers del transport públic en hora punta

Preveu que teletreball, suspensió de classes i horaris flexibles frenin la mobilitat obligada | Garantir la limitació d'aforament al 30% de la capacitat, massa complex

El Govern de la Generalitat confia que les aglomeracions al transport públic baixaran de forma natural per la reducció de la mobilitat obligada, és a dir, els desplaçaments cap a la feina o cap als centres lectius. En una compareixença aquest dijous al vespre, la portaveu de l’executiu català Meritxell Budó ha exposat la previsió que les mesures anunciades entre ahir i avui per prevenir contagis de coronavirus provoquin una “disminució d’usuaris en les hores punta”. El metro i els autobusos estarien, per tant, molt menys plens a partir d’aquest divendres.

Així, el Govern estima que l’augment del teletreball, la suspensió de classes a les universitats i escoles i els horaris flexibles a la majoria d’empreses i administracions frenaran la massificació al transport. Garantir la limitació d’aforament al 30% de la capacitat de cada vehicle era “molt complex” i s’ha descartat, ha dit. “Aconseguir reduir la mobilitat passa inexcusablement per reduir l’activitat com a país”, ha dit. “Creiem que amb menys mobilitat obligada aconseguirem un transport públic amb menys gent, que és la finalitat”, ha raonat.

Més informació

Nou comentari