Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cau un 8% el nombre de passatgers al bus i metro des de principis de setmana
  • CA

El nombre de passatgers de la xarxa de metro i bus de TMB ha caigut un 8% des de principis de setmana per l’afectació del coronavirus i la recomanació de les autoritats perquè els ciutadans optin per fer teletreball i minimitzar els desplaçaments per evitar el risc de contagi. Segons l’empresa, es tracta de dades provisionals ja que els escenaris canvien molt ràpid amb el pas de les hores.

En relació als desplaçaments, el Govern té previst aprovar aquest dijous al vespre en un Consell Executiu extraordinari reduir el transport públic col·lectiu a un terç davant també l’anul·lació de les classes als centres educatius.

Rodalies: més neteja i desinfecció

Per altra banda, Renfe ha intensificat la neteja i la desinfecció de tots els seus trens dels serveis de Rodalies per evitar contagis per coronavirus. Els serveis de neteja de la companyia ferroviària treballen cada vespre per desinfectar els vagons, amb una especial cura per les zones de contacte comunes, és a dir, allà on molts dels passatgers poden posar les mans. La companyia també ha anunciat aquest dijous que permetrà als seus clients que no han pogut viatjar pel coronavirus canviar o anul·lar bitllets sense cost a partir del 16 de març.

A més, Renfe permetrà als seus clients que no han pogut viatjar pel coronavirus canviar o anul·lar bitllets sense cost. Els canvis es podran fer des del 16 de març i no implicarà cap cost per als viatgers, inclosos els que van adquirir un bitllet amb tarifes que no permetien el reemborsament, com les Promo, Taula i els del nou servei AVLO. Les mesures postvenda, que inclouen la possibilitat de viatjar més endavant o rebre l’equivalent en punts per als clients de +Renfe, estaran en vigor fins el pròxim 30 d’abril.

Més notícies
El Govern confia en una reducció natural dels passatgers del transport públic en hora punta
Notícia: El Govern confia en una reducció natural dels passatgers del transport públic en hora punta
Comparteix
Preveu que teletreball, suspensió de classes i horaris flexibles frenin la mobilitat obligada | Garantir la limitació d'aforament al 30% de la capacitat, massa complex

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa