Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La consulta de la Cambra supera en 3 dies la participació del 2012
  • CA

La primera consulta que la Cambra de Comerç de Barcelona ha llançat als empresaris catalans ha superat el miler de respostes en només tres dies hàbils, segons ha detallat el president de l’ens Joan Canadell. El nou sistema de consultes, que està en fase pilot, s’ha estrenat amb una pregunta sobre les conseqüències econòmics d’una Catalunya independent en el marc de la UE tindria sobre les empreses barcelonines, una qüestió que ja es va preguntar el 2012 amb Miquel Valls com a president.

D’aquesta manera, la consulta organitzada per Canadell i el comitè executiu de la Cambra ja ha obtingut una mostra superior a la de l’enquesta del 2012, que va rondar les 800 empreses. Aquell any, quan el Procés tot just es posava en marxa, el 25,4% de les empreses van assegurar que les conseqüències econòmiques de la independència serien positives, mentre que el 36,4% no preveien un impacte significatiu en els seus comptes. Només el 13,8% ho veia com un problema.

En una entrevista amb el TOT Barcelona, Canadell ha assegurat que les consultes, malgrat les crítiques rebudes de la Cambra de Comerç d’Espanya, són una bona manera d’escoltar l’opinió dels seus associats. Reconeix que serà un procés llarg, però confia que hi haurà una bona resposta. “No entendria que els empresaris desaprofitin l’oportunitat de fer sentir la seva veu en qüestions que els afecten més enllà de votar quan hi ha eleccions”. La resposta en aquests primers dies fa preveure una bona acollida.

Més notícies
Canadell: “Una aturada de país només té sentit si marca un abans i un després”
Notícia: Canadell: “Una aturada de país només té sentit si marca un abans i un després”
Comparteix
El president de la Cambra de Comerç de Barcelona reacciona al comunicat de l'espanyola: "He de parlar tranquil·lament amb el senyor Bonet"
La Cambra engega el sistema de consultes preguntant per la independència de Catalunya
Notícia: La Cambra engega el sistema de consultes preguntant per la independència de Catalunya
Comparteix
L'ens espera impulsar al màxim la "democràcia directa" amb preguntes recurrents a l'empresariat barceloní

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marcos a octubre 08, 2019 | 18:38
    Marcos octubre 08, 2019 | 18:38
    Bueno, las Cámaras Españolas siguen el patrón marcado por el dictador, Represión y eliminación de los derechos a opinar y de representatividad. Nos quieren calladitos, de rodillas y produciendo para ellos vivir. Hay que levantarse, eso ya opinaba mi padre, que murió en la guerra, es Mejor Morir de Pie que Vivir de Rodillas. Murió defendiendo sus ideas, ahora estamos de rodillas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa