Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els floristes reclamen lluitar contra “l’intrusisme” el dia de Sant Jordi
  • CA

El Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, en veu dels tres gremis implicats a la diada de Sant Jordi —el Gremi de Floristes, de Llibreters i de Flequers—, ha demanat combatre l’augment de punts de venda il·legals durant el dia de Sant Jordi. “Que el foc que ahir vam veure no sigui el foc terrorífic que crema amb la competència deslleial i l’intrusisme que tenim en aquesta diada. Recuperem els valors”, ha dit el president del Consell de Gremis, Joan Guillén.

La Guàrdia Urbana ha demanat que la ciutadania no compri a les parades que no tenen visible la llicència a sobre les taules, i poder així lluitar contra els més de 2.000 punts il·legals que es preveuen. De parades autoritzades, n’hi haurà 1.000 de llibres i 4.000 de roses només a Barcelona. “Que comprin els llibres a les llibreries, les flors a les floristeries, i el pa a les fleques”, ha resumit.

El missatge del gremi de Floristes per a aquesta diada és ‘Fes viure Sant Jordi’, per tal de “recuperar l’essència” d’una festivitat “aclaparada per la intensitat i l’impacte comercial” d’aquest dia. Els floristes preveuen la venda d’aproximadament 7 milions de flors vermelles, mentre que es “consolida” el groc, amb 600.000 roses

Mercabarna preveu un lleu retrocés de vendes després del rècord de 2018

En paral·lel, Mercabarna-flor ha presentat les previsions de comercialització de roses per Sant Jordi, en un acte presidit pel regidor de Comerç i president de Mercabarna, Agustí Colom, acompanyat pel President de l’Associació d’Empresaris i Majoristes de Mercabarna-flor, Miquel Batlle i el Director General de Mercabarna, Josep Tejedo. Colom ha afirmat que Mercabarna-flor espera “mantenir les vendes de l’any passat, tot i que es pot produir un lleuger descens, d’aproximadament un 5%”. Cal recordar que el 2018 es va arribar a una xifra rècord de comercialització, amb més de 7 milions de roses venudes a tot Catalunya.

El regidor ha assenyalat com a “únic punt d’incertesa” l’endarreriment en les comandes “del sector de la restauració, d’empreses que obsequien els treballadors amb una rosa i els estudiants”, tres col·lectius que tindrien major dificultat per organitzar-se enguany perquè Sant Jordi cau just després de Setmana Santa. “Sant Jordi és un dels esdeveniments més importants per al sector floral català, una diada en la qual es venen el 30% del total de les roses que es comercialitzen a Catalunya durant l’any”, ha recordat.

Més notícies
Rescaten llibres d’antiquari desapareguts d’una biblioteca durant el franquisme
Notícia: Rescaten llibres d’antiquari desapareguts d’una biblioteca durant el franquisme
Comparteix
Són nou peces dels segles XVIII i XIX de la Biblioteca Arús, especialitzada en obres sobre moviments socials i l'obrerisme
4.500 llibres de Josep Maria Huertas Claveria passen a mans de la Biblioteca de Catalunya
Notícia: 4.500 llibres de Josep Maria Huertas Claveria passen a mans de la Biblioteca de Catalunya
Comparteix
El llegat del periodista ha estat donat per la seva vídua i el seu fill

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa